Site icon TechInside

Zaxe Discover 3D yazıcıları

zaxe2Ev ortamında üretime olanak tanıması ve plastik mamul üretimindeki kalıp ve kalıpçılık maliyetlerini sıfıra indirmesi ile dünyanın ekonomide 3. sanayi devrimine imza atacağı kabul edilen 3D yazıcılar Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından da dünyanın en önemli 5 teknolojik gelişmesi arasında gösteriliyor.

2013 yılından bu yana 3D baskı teknoloji üzerine Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmaları yapan, Türkiye merkezli şirket Zaxe, 3D yazıcı devrimini Türkiye’ye taşıyor. Yeni 3D yazıcı ürünü Discover’ı Haziran ayında piyasaya süren Zaxe, dünya standartlarının üzerindeki 3D yazıcısını Türkiye’deki şirketlerin hizmetine sundu. Kullanıcı deneyimi, tasarım ve teknolojik altyapı yönünden uluslararası çapta üstün yazıcılar arasında yer alan Discover, kablosuz ağ bağlantısı, dokunmatik renkli ekran ve güçlü Arm işlemci özellikleriyle kaliteli ve hızlı 3D baskıların alınabilmesine imkân tanıyor.

Kendi yazılımıyla geliyor

Discover 3D yazıcı, kendisine ait yazılımla kontrol edilmesi ve internete bağlı çalışmasıyla benzerlerinden ayrılıyor. Bu sayede eğitim kurumları ve Ar-Ge ofisleri gibi birden fazla sayıda 3D yazıcı kullanılan alanlarda tek bir yazıcı üzerinden tüm 3D yazıcılar kontrol edebiliyor. Yazıcı ayrıca 2016 ilk çeyreğinde devreye girecek güncellemeyle bulut sistemlere de bağlanabilecek. Zaxe’nin Discover için geliştirdiği yazılım XDesktop evde kullanıma uygun kolaylıkta olacak şekilde tasarlanmış bulunuyor. 3D modeller, sadece 3 adımda kablosuz internet bağlantısı üzerinden baskıya gönderilebiliyor. Türkçe ve İngilizce kullanım dili mevcut olan yazılım, Zaxe Discover’ın yanında ücretsiz olarak veriliyor.

 

“3D yazıcı sektörü her yıl ivmelenerek yaklaşık %15 oranında büyüyor” diyen Zaxe Yönetici Ortağı Koray Kurhan, 3D yazıcının ticari yaşamda köklü değişiklikler yapacağını söylüyor. Kurhan, şu görüşü paylaşıyor: “3D yazıcının ticari açıdan yaşatacağı en önemli değişikliklerin başında şirketlerin, tedarik zinciri yönetimini temelinden değiştirmesi olacaktır. Zira stok tutmak yerine, istenilen parçanın istenilen zamanda basılarak tüketiciye gönderilmesi stok maliyetlerini en düşük seviyeye indirecektir.”

3D yazıcıların prototip üretmenin ve hobi amaçlı çalışmaların çok daha ötesinde alanlar yaratacağını ifade eden Kurhan, 3D yazıcılar ile basılan ürünler sayesinde her firmanın, müşterilerine özel ürünler sunup kendi sektörlerinde fark yaratabileceklerinin altını çiziyor.

Eğitimde 3D Yazıcı Devrimi: Zaxe Lab

Öncelikli hedef kitlesinde endüstriyel tasarım ofisleri, mimari ofisler, eğitim kurumları ve Ar-Ge merkezleri olan Zaxe, Zaxe Lab projesi ile eğitim kurumlarına özel bir proje sunuyor. Zaxe Lab, anaokulundan-üniversite seviyesine kadar çocukların eğitim ve öğretim hayatlarında nesneleri görerek, dokunarak ve hissederek öğrenmelerini amaçlıyor. Ulaşamadıkları veya her zaman resimlerden gördükleri her türlü objeyi Zaxe Lab’lar sayesinde, çocukların ulaşabileceği ve hatta sahip olabileceği bir seviyeye indiriyor. Fizik dersinde geçen deneyleri, kimyasal reaksiyonları, matematik formülleri, biyoloji için kemik, kas, doku sistemleri, hücre modellerini, tarihsel mekânları ve hatta tarihi eserlerin replikalarını 3D olarak basılabilme imkânı veren Zaxe Lab’lar, her yas¸ grubundan çocukların, dönemsel yaratıcılık gelişimleri için de çeşitli aktivite ve ders içerikleri sağlıyor. Öğrenciler, basit 3D modelleme programları sayesinde kendilerine ait hava, kara ve deniz araçlarını basıp, kendi tasarımları üzerinden aerodinamiği, hidrodinamiği, mekanik sistemleri ve tasarımı öğrenebiliyorlar. Öğrencilerin küçük yaştan tasarlama, üretme ve başarma duygularını da geliştiren Zaxe Lab, dersleri daya iyi anlama becerilerinin yanı sıra, özgüven gelişimine de yardımcı oluyor. Uzman Maker kadrosu, danışman eğitimcileri ve mühendisleri ile geliştirilen Zaxe Lab, üniversiteler ve özel eğitim kurumlarına kurulum için destek veriyor.

Exit mobile version