Yatırım haberlerinde konuşulan genellikle tutarlar oluyor, ancak söz konusu girişimin veya şirketin o yatırımı alabilmesi için yoğun bir değerlendirme sürecini başarıyla tamamlaması gerekiyor. Bu süreçte yatırımcı firmaya ait birçok ekip aktif olarak rol alıyor.
Son dönemde adını sıkça duymaya başladığımız Yıldız Holding’in girişim sermayesi alanında faaliyet gösteren firması Yıldız Ventures bu süreci 300 kişiden oluşan bir ekip ile yönetiyor.
Bu ekipler arasındaki iş akışının en iyi şekilde yönetilmesi için Asana’ya geçiş yaparak tüm ekibini tek bir platformda merkezleştiren Yıldız Ventures yatırım değerlendirmesini yüzde 50 oranında hızlandırdı.
Yıldız Ventures, Asana ile yatırım değerlendirmesini yüzde 50 hızlandırdı
İşlerin tek bir platformda merkezileştirilmesiyle verimliliğin artacağını öngören Yıldız Ventures CEO’su Yahya Ülker, Asana’ya geçiş kararını veren isim oldu.
Yıldız Ventures 2020’den bu yana 1,000’den fazla anlaşma dosyasının doğrudan yatırım ve finansal yatırım değerlendirmesini Asana aracılığıyla takip etti.
Asana öncesi, e-posta ile ulaşan başvurunun hangi aşamada olduğunu, bir sonraki aşamada başvuruya kimin bakması gerektiğini ve hangi bilginin kimde bulunduğunu takip etmek mümkün değilken, Asana kuralları, görevi, sektör tahsislerine göre gözden geçirilmek üzere, uygun kişiye otomatik olarak gönderiyor ve değerlendirme adımlarını oluşturacak olan bir zinciri başlatmış oluyor. Bu aşamaya kadar hiçbir şekilde e-posta gönderilmesi gerekmiyor.
Yıldız Ventures bu web tabanlı formlar üzerinden finansman talebine yönelik 700’den fazla başvuru aldı.
Ekipler bu geçiş sonrasında iş süreçlerinin yüzde 40 oranında daha hızlı yürütülmesi, zaman alıcı işlerde yüzde 35 oranında azalma ve stratejik işlerde yüzde 80 oranında artış ve e-postalarda harcanan zamanda yüzde 35 ve bilgi aramak için harcanan zamanda yüzde 55 oranında azalma kaydedildiğini ifade ediyorlar.
Asana’yı kullanmaya başlamadan önce muhtelif araçlar ve çeşitli uygulamaların kullanılması nedeniyle şirket genelindeki tüm projeleri ve gerçekleşen iletişimi takip etmenin hiçbir yolu olmadığından şirket çalışanları, standart süreçlerin sağladığı verimden faydalanamıyordu.
Şirketin Asana ile iş yapış şeklinin değişmesi hakkında konuşan Ülker, “Asana, rutin işlerimizi otomatik hale getirerek Yıldız Ventures’ın farklı ekipleri ile portföydeki şirketler arasında senkronizasyon oluşmasını sağlıyor.” dedi.
Yıldız Ventures, Omtera’yla çalışmaya başladıktan sonra, çalışanlar arasında Asana’nın kullanılma oranını yüzde 20’den yüzde 95’e yükseltti. Uygulama işlemi, Omtera’nın kurucu ortağı Murat Yılmaz tarafından yürütüldü.