Koronovirüs nedeniyle pek çok şirket evden çalışma modeline geçiş yaptı. Ama bugünlerde işverenlerin de çalışanların da kafasında aynı soru var: Evden çalışmak verimli mi?
Personelin evden çalıştığını kontrol etmek için sürekli mail gönderen ya da farklı zamanlarda görüntülü arayan yöneticiler var. Bu durum çalışanları da rahatsız ediyor. Çünkü, onlar zan altında. Antizan ise personel verimliliği konusunda yeni bir çözüm geliştirdi.
Antizan, personel verimliliğini ölçüyor
Antizan, 2010 yılında kurulan Aydos Yazılım Geliştirme ve Robot Teknolojileri’nin İstanbul Teknopark bünyesinde geliştirdiği ilk yerli personel verimlilik programı.
Türkiye’nin ilk yerli personel verimlilik ölçüm programı Antizan, çalışanların bilgisayar kullanma etkinliğini izleyen, sürelerini ölçen, puanlayarak verimliliğini belirleyen bir yazılım. Çalışan verimliliğini ölçen bu yazılım işverenin aklına kazınan ve genelleştirdikleri zanları yok ederken, bir diğer taraftan da verimliliğe dayalı zam, prim gibi ek fırsatları çalışanlara sunuyor.
Aydos Yazılım Geliştirme ve Robot Teknolojileri Genel Müdürü Hüseyin Sarıyer yazılımla ilgili şunları söyledi:
“Özellikle evden çalışma sonrasında sosyal medyadan dizi ve kitap önerisi isteyen, sıkıldığını yazan kişilerin olması işverenlerin de, çalışanların da gerçekten verimli çalışılıyor mu sorusunu gündeme getirdi. İster ofiste, ister evde ya da nerede çalışılıyorsa çalışılsın yapılan işin verimliliğini ölçmek gerekiyor. Çalışanlar arasında adaleti sağlamak için de bu çok önemli. Antizan’la süre ya da verimlilik bazlı çalışan performansını analiz edebiliyorsunuz. Çalışan temelli kişisel verimlilik raporu, haftanın en verimli günleri gibi çıktılar alma imkanı da sunuyor size. Pek çok şirketin performans odaklı zam yaptığı ve yapacağı şu dönemde bu program adaleti sağlıyor.”
Antizan nasıl çalışıyor?
Antizan programını aldıktan sonra süreç şöyle ilerliyor:
Program ölçüm yapılacak tüm bilgisayarlara kuruluyor. Yöneticilere de aynı zamanda yönetici yetkisi olan bir program kuruluyor. Kurumun ihtiyaçlarına göre tanımlamalar yapılıyor ve sistem hemen çalışmaya başlıyor. Bilgisayarların sürekli internete bağlı olması gerekmiyor. Kurulum yapıldıktan sonra 1-2 haftalık sürecin ardından, bilgisayarlar Antizan’ın eşsiz makine öğrenme algoritmasıyla tam uyum sağlıyor. Böylece verimlilik ve performansta ciddi artışlar gözleniyor.
Süreç içinde bilgilendirme ve programın benzersiz özellikleri sayesinde, verimlilik sürekli artıyor. Antizan, belli aralıklarla yeni özelliklerini de güncellemelerle kullanıcılara düzenli aktarıyor. Bilgisayar internete bağlandığında kendini güncelliyor.
Raporlama ve müşteri ilişkileri konusunda kurum şu destekleri veriyor:
Antizan’a karar vererek başlayan kurumların yöneticileri, Aydos Yazılım ve Robot Teknolojileri tarafından bir eğitim alıyorlar. Bu eğitimde program hakkında bilgi aktarımı ve kullanım konusunda bilgiler veriliyor. Sonrasında ise Antizan, süreç içinde her türlü desteği vermeye devam ediyor