Yine Yapı Kredi Bankacılık Üssü’nde gerçekleştirilen etkinlik, bilişim dünyasından uzmanları bir araya getirirken teknoloji dünyasında yaşanan son gelişmeler, farklı oturumlarda gerçekleştirilen sunumlarla masaya yatırıldı.
21 firma, 21 oturum, 1000’i aşkın katılımcı
IT’s My Life Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri Buluşması”nda bu sene özellikle son yıllarda öne çıkan Bilişim Teknolojileri konuları “Nesnelerin İnterneti ve Dijitalleşme”, “Veri Yönetişimi ve Büyük Veri” ve “Güvenlik ve Altyapı Teknolojileri” tartışıldı. Etkinliğe katılan 21 bilişim firmasından uzmanlar yaptıkları sunumlarla geleceği şekillendirmesi beklenen bu konu başlıkları üzerine son güncel bilgileri ve beklentilerini paylaştı. Toplamda 21 oturum düzenlenirken 1000’i aşkın katılımcı etkinliğe katıldı.
Tüm sektörlerde olduğu gibi bankacılık alanında da sadece vizyoner firmaların rekabet avantajına sahip olabileceğini belirten Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, “IT’s My Life Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri Buluşması”nın tüm Yapı Kredi çalışanlarına gerçekçi gelecek senaryoları sunarak büyük katkı sağladığını belirtti. Erdoğan; “Yeni teknolojiler hayatımıza girdikleri andan itibaren bir parçamız oluyor. İnsanlar, hayatlarını kolaylaştıran her teknolojiyi en iyi şekilde kullanma ihtiyacı hissediyor. Bu da tüm kurumları sürekli olarak inovasyona zorluyor. 5 senedir düzenlediğimiz bu etkinlik ile Bilişim teknolojileri uzmanlarını konuk ediyor, gelecekle ilgili öngörülerini dinliyoruz. Bu toplantılar yeni bakış açıları kazanmamıza olanak tanıyor, her buluşma sonrası tüm çalışanlarımız yeni bilgilerle kendilerini güncelleme fırsatı yakalıyor. Önümüzdeki senelerde de bu etkinliğimizi devam ettirecek, bankacılık için stratejik öneme sahip bilişim teknolojileri alanında çalışanlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.
IT’s My Life Bilişim Teknolojileri Buluşması’nın artık gelenekselleştiğini ve çalışanları merakla beklediği bir etkinliğe dönüştüğünü belirten Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri Yönetimi Başkanı (CIO) Cengiz Arslan, “Çalışanlarımızın hızla gelişen teknoloji dünyasına daha yakın bir mercekten bakmalarını sağlamak için düzenlenen etkinliğimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da yeniden teknoloji liderlerini bir araya getirdi. Müşteri memnuniyeti ve başarılı operasyon yapıları için değişen iş ve teknoloji dünyasına uyum sağlamak zorundayız. Bu bağlamda dijital kanalların gittikçe daha önemli olacağını düşünüyoruz. Artık herkes cebinde bir bilgisayar taşıyor. Dolayısıyla mobilite çok önemli hale geldi. İnsanlar bankacılık işlemlerini çok hızlı yapabilmek istiyorlar. Dijitalleşmeyle birlikte güvenlik konuları da daha fazla önem kazanmaya başladı. Diğer yandan dijitalleşme ile birlikte sahip olduğumuz veri miktarı da geometrik olarak artıyor. Müşteri ihtiyaçlarını daha iyi analiz edebilmek için büyük veriyi işleyebilecek teknolojiler de hızla gelişiyor. Yakın gelecekte büyük veriden yararlanabilen firmaların rekabette farklılaşacağını düşünüyoruz. Bu öngörü ile oluşturduğumuz ana başlıklarımızın arasında yer alan dijitalleşme, nesnelerin interneti ve büyük veri konularının yanısıra güvenlik ve alt yapı teknolojileri konularında da iş ortaklarımızın yeniliklerini, gelecek planlarını çalışanlarımıza ulaştıracağız“ dedi.