Techinside Google News
Techinside Google News

Yapay zeka ile milyonlar çalındı: müzik dünyasının yeni dolandırıcılığı

Kuzey Carolina'lı bir müzisyen, yapay zekayı kullanarak müzik platformlarını dolandırdığı iddiasıyla federal savcılar tarafından suçlandı.
- Advertisement -

Amerika Birleşik Devletleri’nde akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Kuzey Carolina’da yaşayan Michael Smith (52), Yapay zeka ile milyonlar kazanarak Spotify, Apple Music ve Amazon Music gibi büyük müzik platformlarını dolandırdığı iddiasıyla federal savcılar tarafından suçlandı. Müzik endüstrisinin telif sistemi, AI sayesinde şaşırtıcı bir biçimde suistimal edildi.

Yapay zekayla sahte şarkılar üretti

Smith, yapay zekâ teknolojisini kullanarak var olmayan grupların şarkılarını üretti ve yüz binlerce sahte parça oluşturdu. Bu şarkıları, oluşturduğu botlar aracılığıyla dinleterek müzik platformlarından telif ücreti topladı. İddialara göre, Yapay zeka ile milyonlar biriktirerek yedi yıl boyunca bu planı sürdürdü ve sahte e-posta adresleriyle binlerce hesap açarak, şarkılarını tekrar tekrar dinletti. Dijital dinleme sayılarının önemli olduğu müzik endüstrisinde, Smith’in sahte şarkıları milyarlarca kez dinlendi.

Dikkat çekmemek için ilginç şarkı adları ve sanatçı isimleri kullandı

Smith, dolandırıcılığını gizlemek amacıyla şarkıları çok fazla dinlenmeyecek şekilde, geniş bir yelpazeye yaydı. AI ile ürettiği sanatçı isimleri ve şarkı adlarını da dikkat çekmemek adına ilginç ve sıradışı isimlerle oluşturdu. Bu sanatçı isimleri arasında “Callous Post” ve “Calorie Screams” yer alırken, şarkı adları ise “Zygotic Washstands” ve “Zymotechnical” gibi başlıklar taşıyordu. Yapay zeka ile milyonlar nasıl kazanılır diye düşündü.

10 Milyon Dolarlık Vurgun

New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Damian Williams tarafından yapılan açıklamaya göre, Smith bu yöntemle 10 milyon dolarlık bir kazanç sağladı. Yapay zeka ile milyonlar dolandırıcılık ve kara para aklama komplosu suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Smith, suçlu bulunursa her bir suçlama için 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Smith’in bu dolandırıcılığı müzik endüstrisinin dijitalleşmesiyle birlikte ortaya çıkan yeni zafiyetleri gözler önüne serdi. Yapay zekânın gücünü kötüye kullanarak milyonlar kazandı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir