Eğitim sektörü, özellikle öğrenme alanını dönüştüren yeni teknolojiler ve trendlerle uzun bir yol kat etti. Yapay zeka destekli eğitimle ML ve AR/VR’la öğrenme ve öğretmeye sezgisel yaklaşım geliştirmeye yardımcı oldu.
Yapay zeka destekli eğitim
Bu nedenle, küresel eğitim uygulaması geliştirme hizmetleri pazarı benzeri görülmemiş bir hızla büyüyor. Değerlemenin 2030 yılına kadar 14 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Sonuç olarak, ed-tech sektöründeki işletmeler, geleneksel öğrenme yöntemlerinde devrim yaratmak ve her zamankinden daha geniş alanları ele geçirmek için eğitimde yapay zekayı kapsamlı bir şekilde benimsiyor.
Yapay zeka destekli eğitim, öğrenciler ve eğitim kurumları için yeni etkileşim biçimleri kolaylaştırıyor. Sistematik olarak kullanıldığında, bu teknoloji etkileşimli ve kolay erişilebilir oluyor. Öğrenme fırsatlarıyla eğitim sistemini devrim niteliğinde değiştiriyor.
Tahmini veri analitiğinin rolü hemen hemen her sektörde belirgindir. İşletmeler, veri algoritmaları tarafından yönlendirilen mobil uygulamalar ve web yazılımları oluşturmak için veri analitiği ortaklarıyla iş birliği yapar. Bu teknoloji trendi, özellikle geçmiş kayıtlara dayanarak sonuçların olasılığını belirlemek için büyük verileri, istatistiksel algoritmaları ve ML tekniklerini kullanır.
Eğitim sektöründe, tahminsel veri analitiğinin etkisi, öğrencilerin öğrenme davranışlarını analiz etmek ve tutma oranlarını iyileştirmek için okullar, kolejler ve üniversiteler için önemlidir. Öğrenciler söz konusu olduğunda, iyileştirmeler için daha fazla analiz edilebilecek performanslarının bir geçmişini sağlayabilir.
Okullar ve diğer kurumlar, kapsamlı öğrenme fırsatları için etkili AI destekli araçlar arıyor. LMS sistemleri, eğitimde yapay zeka destekli eğitim ile eğitmenleri destekliyor. Ayrıca öğrencilerin katılım seviyelerini artırmak için AI sohbet robotları kullanıyor. Bununla birlikte sanal asistanlarla daha da entegre edilebiliyor. LMS kullanıcılarının toplam sayısının 2024 yılı sonuna kadar 73,8 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Ayrıca öğretmenlerin %85’inden fazlası öğrencilere öğrenme alıştırmalarında yardımcı olmak için dijital öğrenme araçlarını kullanıyor.