Techinside Google News
Techinside Google News

Yapay zeka destekli bilgi grafiği için büyük yatırım!

Yapay zeka destekli bilgi grafiği sunan Tana büyük bir yatırım aldı. Tana için yapılan yatırım yapay zekadaki trendi gösteriyor.
- Advertisement -

Çalışma dünyasındaki insanların ve ekiplerin yapılacaklar listelerini basitleştirmelerine yardımcı olan bir uygulama iş teknolojisindeki çözülememiş hedeflerden biri olmaya devam ediyor. Bir zamanlar Google Wave’i inşa etmekten kaynaklanan savaş yaralarının üstüne, yapay zekaya yaslanan Tana adlı bir girişim, ona nasıl ulaşılacağının kodunu çözdüğüne inanıyor.

Yapay zeka destekli bilgi grafiği

Tana artık gizlilikten çıkıyor ve işe başlamak için ilginç bir destekçi listesinden ilk kez 25 milyon dolarlık fon aldığını duyuruyor. Tana temelde kısmen otomatik liste oluşturucu ve not alıcı, kısmen uygulama etkinleştirici ve kısmen düzenleyicidir. Yapay zeka destekli bilgi grafiği ile konuşmaları (örneğin Zoom üzerinden) veya Tana’nın kendisine yönlendirilen sesli notları dinleyebilir, bunları yazıya dökebilir ve bunları eylem öğelerine dönüştürebilir. Daha sonra, kullanıcının onu neyle entegre etmiş olabileceğine bağlı olarak, listeler, elektronik tablolar, web sayfası güncellemeleri ve daha fazlasını oluşturmak için bunlar üzerinde çalışır. Ayrıca şirketin nesne yönelimli programlamaya göre modellenmiş olarak tanımladığı ve “yapılandırılmamış bilgileri saniyeler içinde yapılandırılmış bilgilere dönüştüren” “Supertag” adını verdiği bir özelliği de var.

Tana’nın fikri, daha fazla veri aldıkça ve ekibi gelecekteki yinelemeleri oluşturdukça zamanla gelişeceği yönünde. CEO Tarjei Vassbotn bir röportajda “Bir yapay zeka destekli bilgi grafiği oluşturuyoruz” dedi. Tana, Norveç’te hızla akan büyük bir nehir ve Vassbotn, girişimin kendisine bu nehirden adını verdiğini söyledi. “Tana bir bilgi nehri” dedi. Hem bireylere hem de ekiplere yönelik olan Tana, kullanıcılarının ürettiği verileri ve sonraki eylem öğelerini oluşturmaya ve ardından bunlarla çalışmaya yardımcı olmayı amaçlıyor.

Girişimin arkasında zaten bir ivme var. Popüler bir kapalı beta ve kulaktan kulağa yayılan söylentiler sayesinde Tana, büyük işletmelerin yoğun olduğu bir bekleme listesinde 160.000 kullanıcı toplamayı başardığını iddia ediyor. (Bekleme listesi bugün açılmaya başlayacak.) Yapay zeka destekli bilgi grafiği sunan Tana, dokuz ay boyunca yaklaşık 30.000 kişinin kapalı betasını kullandığını ve test ettiğini ve Tana Slack topluluğunda 24.000 kullanıcı topladığını söylüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir