Site icon TechInside
Yapay zeka Aston Martin ağırlığını azaltacak

Yapay zeka Aston Martin ağırlığını azaltacak

Yapay zeka Aston Martin

Yapay zeka, dünyanın ilk geri dönüştürülmüş alüminyumdan yapılmış Aston Martin’ini tasarlayarak ağırlığı yüzde 30 azaltacak. Yazılım, yeni bileşenler için son derece otomatikleştirilmiş, simülasyon odaklı bir tasarım süreci sağlayarak, pazara sunma süresini ve geliştirme maliyetlerini azaltırken hızlı geliştirmeyi garantileyecek.

Yapay zeka Aston Martin tasarımı için kullanılacak

Midlands’da çığır açıcı, dünyada ilk kez bir araştırma programı yürütülüyor. Program kapsamında otomotiv ve havacılık sektöründeki döküm parçalarının yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan ilk kez daha hafif hale getirilmesi hedefleniyor. Coventry merkezli döküm firması Sarginsons Industries ve Aston Martin’in de aralarında bulunduğu daha geniş araştırma ortakları ekibi, Performans Entegre Araç Optimizasyon Teknolojisi (PIVOT) projesi için Gelişmiş Tahrik Merkezi ve Innovate UK tarafından 6.72 milyon dolar tutarında eşleşen hibe aldı. Tüm yeni araçların üretiminde oyunun kurallarını değiştirecek, onları daha sürdürülebilir, daha hafif, daha ucuz ve daha iyi performanslı hale getirecek bir gelişme olarak tanımlanıyor.

Simülasyon, yüksek performanslı bilgi işlem (HPC), veri analitiği ve yapay zeka alanlarında yazılım ve bulut çözümleri sunan, hesaplamalı zeka alanında küresel bir lider olan Altair, mevcut bir Aston Martin modeli için yeni şasi bileşenlerinin organik tasarımlarını üretmek üzere yapay zekayı kullanan bir yazılım geliştirmek üzere Sarginsons ile birlikte çalışacak.

Yazılım, yeni bileşenler için son derece otomatikleştirilmiş, simülasyon odaklı bir tasarım süreci sağlayarak, pazara sunma süresini ve geliştirme maliyetlerini azaltırken hızlı geliştirmeyi garantileyecek.

Yeni yazılımın doğal, organik tasarımları, parçanın değişen mekanik özelliklerini simüle ederek doğru malzemeyi doğru yere koyarak kütleyi azaltırken bileşenin dayanıklılığını artıracak. Yeni yazılım ayrıca Sarginsons’ın otomotiv, havacılık ve yenilenebilir enerji sektörlerindeki müşterilerine, döküm geliştirmeyi daha iyi kontrol etme ve üretim imalatındaki riskleri azaltma olanağı sağlayarak daha iyi destek sağlamasına olanak tanıyacak.

Araştırma, mekanik bütünlüğü koruyarak bir aracın şasi kütlesinin yüzde 30’a kadar azaltılabileceğini, böylece yeni araçların ağırlığının azaltılıp sürüş menzilinin artırılabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Araştırmanın bir diğer ayağını da otomotiv üreticileri ve diğer üretim endüstrileri için hammadde olarak alüminyum tedarikinde sürdürülebilir bir geleceğin önünü açmak oluşturuyor. Bu sayede daha güçlü bileşenler için ikincil, tamamen geri dönüştürülmüş alüminyum kullanılıyor.

Exit mobile version