VMware vCloud Air OnDemand için geliştirilen Bitnami Launchpad ise, farklı ölçeklerdeki bulut ortamlarında yalnızca birkaç tıkla başlatılabilen, tümüyle yapılandırılmış ve kullanıma hazır bulut şablonları sunuyor. Bu özellik, herhangi bir ek ayar gerektirmeden kullanıcıların uygulamaları yapılandırmasını ve geliştirme ortamları tasarlamasını kolaylaştırırken, aynı zamanda bulutla ilgili zorlukları ortadan kaldırarak kullanıcılara çok daha fazla sayıda çalıştırılabilir uygulama sunuyor ve hibrit bulutta uygulamalarını çalıştırmak isteyen kullanıcılar için düşük sürtünmeli bir yol oluşturuyor.
Bitnami’nin önceden yapılandırılmış ve optimize edilmiş bulut görüntüleri kolay çalıştırılabilecek şekilde tasarlandı. Teknik detaylara hakim olan ve olmayan tüm kullanıcılar için bulutta uygulama çalıştırmayı kolaylaştıran hizmet, sürekli olarak uygulamaları güncelleyerek kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşıyor. Kullanıcılar, VMware vCloud Air Bitnami Launchpad sayesinde dakikalar içinde bulut üzerinde uygulamaları çalıştırabiliyor. Bitnami, aynı zamanda eksiksiz ve standart hale getirilmiş geliştirme yığınları ve araçları sayesinde uygulama geliştirmek ve test etmek için ideal bir hizmet olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor ve Drupal, Joomla, WordPress gibi çok sayıda popüler sunucu yazılım görüntüleri için en geniş kaynağı sunuyor.
Bitnami COO’su Erica Brescia, “Bitnami bünyesindeki sanal makine görüntüleri, Bitnami kullanıcıları arasında son derece popüler oldu. VMware vCloud Air OnDemand’i destekleyen hizmetimiz, kurumsal kullanıcılarımızın özel bulut ve genel bulut ortamları arasında uygulamalarını kesintisiz bir şekilde taşıma imkanı tanıyor” diyor.
VMware Bulut Hizmetleri Ürün Yönetimi Kıdemli Müdürü Michael Cincinatus ise, işbirliğiyle ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürüyor: “vCloud Air OnDemand’e tık tıkla uygulama ve geliştirici yığınları kurulum özelliğini getirmek amacıyla Bitnami’yle birlikte çalıştığımız için son derece mutluyuz. VMware vCloud Air için geliştirilen Bitnami Launchpad sayesinde kullanıcılar, kendi sistemlerindeki altyapıyla uyumlu bir şekilde hibrit bulut üzerinde uygulamalarını çalıştırabilecekler.”