Techinside Google News
Techinside Google News

Veri Tabanlarının Geleceği

- Advertisement -

Herkesin büyük veriden bahsettiği bir dönemde artık alışılagelen veri tabanları bu kadar çok veriyi tutmakta ve yönetmekte zorlanıyorlar. Özellikle gelecek 10 yıllık dönem içinde Şeylerin Interneti kavramı ile aklımıza gelebilecek en ufak cizhaların dahi İnternet bağlantısına sahip olacağını ve üretilecek verinin çokluğu göz önüne alınırsa kesinlikle konvansiyonel veri tabanı çözümleri yetersiz kalmaya mahkûm.

Ancak madalyonun diğer yüzünde çözüm olarak karşımıza çıkan uygulamalar maalesef hem çok yüksek maliyetlere sahipler hem de uygulamalar için yüksek mühendislik bilgisi gerektiriyorlar. Durum böyle olunca Büyük Verinin gümbür gümbür geldiğini gören pek çok BT yöneticisi kara kara düşünüyor; “Acaba hem ekonomik hem de büyük veriyi yönetebilecke nasıl bir veritabanı çözümü bulabilirim?

Artık düşünmenize gerek olmayabilir zira ölçeklenebilir dağıtık veritabanı çözümlerinde tümüyle ücretsiz ve üstelik performans açısından ele alındığında pek çok büyük rakibine kök söktürebilecek bir çözüm var. Üstelik bu çözümü iki Türk Mühendis Silikon Vaidisinde kurdukları şirketlerinde gerçekleştiriyorlar.

umur
Umur Çubukçu
ozgun
Özgün Erdoğan

Umur Çubukçu ve Özgün Erdoğan‘ın Amerika Birleşik Devletleri San Francisco‘da kurduğu şirketleri CitusData geliştirdiği ölçeklenebilir ve dağıtık yapılı veritabanı çözümü CitusDB ile bahsettiğimiz sorunları çözmek için çalışıyorlar.

Birbirinden farklı donanımlar üzerinde uyumlu olarak dağıtık yapıda çalışabilen CitusDB ANSI SQL tabanlı olarak gerçek zamanlı sorgulamalara izin veriyor. Aynı sorgulamaları Hadoop yapılar üzerinde de sağlayabilen CitusDB belirli sayıdaki donanıma kadar tümüyle ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında pek çok kullanıcısı bulunan CitusDB bu günden göz atmak isteyebileceğiniz bir çözüm olabilir.

Özellikle yazılım ve veritbanı sistemlerine meraklı gençler kadar KOBİ ölçeğinde çalışan BT uzmanları ve yöneticilerinin kariyerlerinde büyük bir sıçrama noktası oluşturabilecek bu teknolojiye odaklanmak üzerinde düşünülmesi gereken bir strateji.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir