Site icon TechInside

Uzaktan eğitimde başarı için ipuçları

Uzaktan eğitimde başarı

Başarılı olmak için uzaktan eğitim, herhangi bir eğitimin gerektirdiği şeylerin çoğunu gerektiryor. Açıklık, inceleme, anlayışı kontrol etme, hızlı geri bildirim başta geliyor. Ancak mesafe ek zorluklar ekler ve bu ipuçları, uzaktan eğitimde başarı elde etmenize yardımcı oluyor.

En iyi koşullarda bile, uzaktan eğitim yüz yüze ortamlarda bulunan zorlukları yoğunlaştırabiliyor. Araştırmalar, çevrimiçi öğrenmenin genellikle geleneksel eğitim kadar iyi çalışmadığını belirtiyor. Zorluk çeken öğrencilerin uzaktan eğitimde başarı sağlamasının en çok zarar görme olasılığının yüksek olduğunu göstermiştir. Yine de bazı uzmanlar ve uygulayıcı öğretmenler uzaktan eğitim için yardımcı olabilecek ipuçları sunuyor.

Uzaktan eğitimde başarı

İlk zorluk, öğrencileri sadece gelmeye veya ödevleri tamamlamaya motive etmektir. New York Times’a göre , bazı öğretmenler öğrencilerinin yarısından azının uzaktan öğrenmeye düzenli olarak katıldığını bildiriyor. Los Angeles’ta lise öğrencilerinin üçte biri oturum açmıyor. Sorun, özellikle sosyoekonomik spektrumun alt ucundaki öğrenciler arasında belirgin. Kısmen de internete güvenilir erişimleri olmadığı için bu durum ortaya çıkıyor.

İngiltere’de eğitimci Harry Fletcher-Wood, inatçı öğrencileri motive etmeye yardımcı olabilecek birkaç adım öneriyor. Öncelikle hedefleri ve beklentileri çok net bir şekilde ortaya koyun diyor. Öğretmenler, öğrencilerin ne zaman okula gelmeleri gerektiğini ve tam olarak hangi görevleri tamamlamaları gerektiğini belirtmelidir. Uzaktan eğitimde başarı için çocukların FOMO’sundan (Bir Şeyi Kaçırma Korkusu) yararlanmak yardımcı olabiliyor. Kaç öğrencinin okula geldiğini vurgulayın. Eğer bu rakam iç karartıcıysa en azından olumlu bir eğilimi vurgulayın. Ayrıca öğrencilerin okul çalışmalarına ne zaman ve nerede katılacaklarına dair net plana sahip olmalarını sağlayın. İdeal şekilde, uzaktan öğrenme için bir alışkanlık haline gelecek.

Öğrenciler geldikten sonra, bir sonraki soru ne öğretileceğidir. İlkokul düzeyinde, bazı bölgeler öğretmenlerin okumaya ve matematiğe odaklanmasını isyiuor. Ancak sosyal bilgiler ve fen bilimlerini isteğe bağlı hale getirmesini sağlıyor. B, birçok okulun yüz yüze ortamlarda benimsediği yaklaşımla aynıdır. Mümkünse, öğretmenler uzaktan eğitimde başarı için bu baskıya direnmeli. İçerikten kopuk şekilde okuma anlama “becerileri ve stratejileri” uygulamaya harcanan saatler boşa harcanmaktadır.

Exit mobile version