Site icon TechInside
Üniversiteli genç, elektrikli araç dönüşüm kiti icat etti!%%sep%% %%sitename%%

Üniversiteli genç, çok düşük fiyatlı bir elektrikli araç dönüşüm kiti icat etti!

REVR (Hızlı Elektrikli Araç Retrofitleri) başlıklı kit, ortalama 30.000 dolara mal olan ve bu yüksek fiyat nedeniyle genellikle değerli, klasik araçlar için ayrılan mevcut elektrikli otomobil dönüştürme hizmetlerine daha ucuz ve daha kolay bir alternatif sağlamayı amaçlıyor.

Genellikle süreç, içten yanmalı motorun ve vites kutusu ve hidrolik frenler gibi onunla ilgili tüm donanımların sökülerek bunların yerine piller ve elektrik motorlarının yerleştirilmesi şeklinde icra ediliyor.

REVR ile bu bileşenlere dokunulmuyor. Bunun yerine, arabanın arka tekerlekleri ile disk frenleri arasına düz, kompakt, yoğun güç sağlayan bir motor, stepne yuvasına veya bagajına ise bir akü ve kontrol sistemi yerleştirilecek. Kaputun altına fren ve direksiyon takviyelerinin yanı sıra e-ısıtma ve klima gibi bazı ek hazır sistemler de eklenecek.

Burton, bu yaklaşımı benimseyerek ürünü yaklaşık 3000 dolar karşılığında sunabileceğine ve onu hemen hemen her araba ile uyumlu hale getirebileceğine inanıyor.

Burton, Melbourne’daki RMIT Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım ve Sürdürülebilir Sistem Mühendisliği alanında lisans öğrencisi ancak REVR üzerinde büyük ölçüde alanının dışında çalıştı.

Projenin kıvılcımı birkaç yıl önce, kendisi ve babası, Burton’ın iyi yapılı ve güvenilir olarak tanımladığı 2001 model Toyota aile arabasını dönüştürmeyi düşünmeye başladıklarında geldi.

Burton, benzin yakılmasından kaynaklanan emisyonların azaltılmasına yardımcı olmanın yanı sıra, geleneksel arabalardan daha yüksek olduğu tahmin edilen yeni elektrikli araçlar üretmeye yardımcı olurken, kendi pozisyonundaki diğer kişiler için uygun fiyatlı bir çözüm bulmak istiyordu.

REVR ile insanlar mevcut arabalarının ömrünü birkaç yıl daha uzatabilecekler.

Kit, aracı tamamen elektrikli bir araç yerine hibrit bir araca dönüştürecek ve küçük bir batarya, sürücünün içten yanmalı motora geçmesi gerekmeden önce araca 100 kilometrelik elektrik menzili sağlayacak.

Burton’a göre burası, insanların arabada birkaç değişiklik yaparak ancak emisyonları önemli ölçüde azaltarak “paralarının karşılığını en iyi şekilde” alabilecekleri yer.

Burton, “Devasa bir pili bir tekerlek yuvasına sığdıramazsınız ama buna ihtiyacınız olmayacağına bahse gireriz.” dedi. “İnsanlar özellikle burada, Avustralya’da çok fazla araba kullanıyor olsa da günde ortalama 35 kilometre yol kat ediyorlar ve çoğunlukla işe gidip geliyorlar.”

“Bu mesafe yalnızca beş kilowatt saatlik bir pil gerektiriyor ve bunun üç katını tekerlek yuvasına koyabiliyoruz.”

Exit mobile version