Site icon TechInside
%%title%%

Türk işletmeler, dijital dönüşümde otomasyon ve yapay zeka ile öne çıkıyor!

Kurumsal otomasyon ve yapay zeka yazılım şirketi UiPath, İstanbul’da düzenlediği Yapay Zeka Destekli Otomasyon Zirvesi ile Türkiye’deki dijital dönüşümün nabzını tuttu. Zirveye 400’den fazla üst düzey yönetici katıldı ve Türkiye’nin önde gelen kamu ve özel sektör kuruluşları, otomasyon ve yapay zeka uygulamaları ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

Zirvede, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bankanın dijitalleşme sürecinde UiPath ile iş birliğinin önemine değindi. Aran, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) teknolojisi sayesinde 850 sürecin otomatize edilerek verimliliğin arttığını belirtti.

Ayrıca, UiPath Süreç Madenciliği uygulaması ile otomasyon fırsatlarının daha etkin şekilde tespit edildiğini ve yapay zeka ile makine öğrenmesi teknolojilerinin de bu sürece güç kattığını vurguladı.

Dijital dönüşümde yapay zeka destekli robot otomasyon öne çıkıyor! UiPath tarafından düzenlenen Yapay Zeka Destekli Otomasyon Zirvesi’nde UiPath Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora ile Türkiye’deki dijital dönüşümü konuştuk.

UiPath’in EMEA Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Ashley Boag ise Türkiye’nin yapay zeka ve otomasyon konusunda bölgesel bir merkez haline geldiğini ifade etti. Boag, Türkiye’deki müşterilerin UiPath İş Otomasyon Platformu ile geliştirdikleri çözümlerin, başta EMEA bölgesi olmak üzere tüm dünyadaki müşterilere hizmet verdiğini belirtti.

Ayrıca, birçok uluslararası şirketin Türk mühendislerin ve yazılım geliştiricilerin yeteneklerinden yararlanarak otomasyon ve yapay zeka için küresel Mükemmellik Merkezlerini Türkiye’de kurduğuna dikkat çekti.

UiPath Türkiye, Yunanistan, Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora ise, UiPath İş Otomasyon Platformu’nun yapay zeka ve otomasyonun gücünü birleştirerek gerçek kurumsal değer yarattığını ifade etti.

Cora, Türkiye’deki kuruluşların yapay zeka destekli dönüşüm yolculuğunda UiPath’in yol arkadaşı olduğunu vurguladı ve Türkiye’nin yapay zeka ve otomasyon kullanımında dünya lideri olduğunu belirtti.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran şunları söyledi:

“Çevik bir yönetim anlayışı ile hızlı ve etkin bir şekilde kullanmaya başladığımız Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) teknolojisi, müşterilerimize daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmamıza önemli katkılar sağlıyor. RPA ile bugüne kadar 850 sürecimizi otomatize ederek verimliliğimizi arttırdık.

Otomasyon fırsatlarını daha etkin bir şekilde tespit edebilmek için yine Uipath Süreç Madenciliği uygulaması ile kapsamlı süreç analizlerini hızlı ve eksiksiz gerçekleştirerek otomasyon hızımızı daha da arttırıyoruz.

Bu uygulamaların ve otomasyon sistemlerinin yanına yapay zeka ve makine öğrenmesiyle geliştirilmiş teknolojileri de eklediğimizde, ihtiyaç duyduğumuz akıllı sistemlere sahip oluyoruz. Bu da dijitalleşme yolculuğunda bize güç katıyor.”

UiPath’in EMEA Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Ashley Boag şunları söyledi:

“Türkiye, teknolojik gelişmelerden faydalanmaya hevesli, enerjik, çalışkan ve son derece uyumlu bir çalışan profiline sahip. UiPath’in ülkedeki güçlü ekosistemi şu anda sürekli bir büyüme eğiliminde ve artık bölgesinde lider bir rol üstlenmeye ve bunu sınırlarının ötesine taşımaya hazırlanıyor.

Türkiye’deki müşteriler, UiPath İş Otomasyon Platformu’nu kullanarak geliştirdikleri otomasyon ve yapay zeka çözümleri sayesinde gelecek için bir bilgi tabanı oluşturuyor ve başta EMEA bölgesi olmak üzere tüm dünyadaki müşterilere hizmet veriyorlar.

Ayrıca birçok uluslararası şirket, Türk mühendislerin ve yazılım geliştiricilerin dünya standartlarındaki becerilerinden yararlanarak otomasyon ve yapay zeka için küresel Mükemmellik Merkezlerini Türkiye’de kuruyor.

Türkiye, UiPath için Yunanistan, Kazakistan, Ukrayna ve Azerbaycan’ın da aralarında bulunduğu yedi ülkeyi yönettiğimiz güçlü bölgesel bir merkez olarak EMEA organizasyonu içerisinde hayati rol oynuyor. Ayrıca BSH, İş Bankası, Vodafone, Beko ve Türkiye’deki pek çok müşterimiz, sadece UiPath’in lider yapay zeka yeteneklerini benimsemekle kalmadı, aynı zamanda başarı hikayelerini dünyadaki diğer dijital liderlerle paylaşma konusunda da öncü oldular.

UiPath Türkiye, Yunanistan, Orta Asya ve Kafkasya Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora şunları söyledi:

“UiPath İş Otomasyon Platformu, müşterilerimizin sürekli yenilik yapma ve bu teknolojilerle mümkün olanın sınırlarını zorlama motivasyonuyla yapay zeka ve otomasyonun gücünü birleştirerek gerçek kurumsal değer yaratıyor.

Kamu ve özel sektörün önde gelen kuruluşlarından oluşan müşterilerimizin, iş süreçlerinde vatandaşlarımız ve sadık müşterilerinin yararına yapay zeka destekli dönüşüm gerçekleştirirken gösterdikleri güven bizi çok mutlu ediyor.

İşletmelerde yapay zeka odaklı bir verimlilik paradigmasının eşiğinde duruyoruz ve Türkiye, yapay zeka ve otomasyon kullanımında dünya lideri. Türkiye’deki müşterilerimizi desteklemekten ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olabilmekten memnuniyet duyuyoruz.

Exit mobile version