Techinside Google News
Techinside Google News

Türkiye kendi çiplerini üretmeye başlıyor!

SSB Başkanı İsmail Demir Türkiye’de çip sanayisini geliştirmek adına kurulan TÜYAR şirketini Elazığ’da duyurdu
- Advertisement -

Gelişen dünya sanayisinde otomobilden telefona, beyaz eşyadan savunma sanayii ürünlerine kadar birçok alanda çip gereksinimi duyuluyor. Bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı yeni atılımlarda bulunuyor. SSB Başkanı İsmail Demir Türkiye’de çip sanayisini geliştirmek adına kurulan TÜYAR şirketini Elazığ’da duyurdu. İşte Türkiye’de çip üretimi ile ilgili detaylar…

Türkiye artık kendi çipini üretecek!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir geçtiğimiz günlerde Elazığ’daydı. Elazığ’da çeşitli temaslarda bulunan Demir, Türkiye’nin savunma sanayisinin gelişimi hakkında da açıklamalar da bulundu. Ardından yeni haberleri de paylaşan Demir, Türkiye’de çip üretimi yapılmaya başlanacağını belirtti.

SSB Başkanı İsmail Demir Elazığ’da “Çiple ilgili TÜYAR diye bir şirket kurduk ve şirketin ana sorumluluğu Türkiye’deki çip politikasını öncelemek, onunla ilgili çeşitli iş birliği ve yatırımları hayata geçirmek. Çip kılıflama diye ilk adımı TÜYAR şirketimizle beraber burada (Elazığ) atacağız inşallah.” dedi.

Deprem bölgesinde çok faydalı oldu!

Yönetim kurulu başkanlığını yaptığı savunma sanayii şirketi STM’nin “Duvar Arkasını Görüntüleyen Radar Sistemi” ürünü hakkında da bilgiler veren Demir, ürünü ilk etapta geliştirmeye başladıklarını fakat daha sonra değişen dinamikler sebebiyle rafa kaldırdıklarını belirtti. Deprem felaketinin yaşanması ardından ellerindeki tüm radarları bölgeye yollayan STM, bu sayede bölgede enkaz altındaki 30 vatandaşın kurtarıldığını belirtti.

2020’de deprem felaketi yaşayan ve 2023 yılındaki felaketten de etkilenen Elazığ’da ürünün geliştirilip üretilmeye devam edileceğini belirten Demir, TÜYAR şirketi ile birlikte çip üretim ayağının da Elazığ’da kurulacağını belirtti. Elazığ’ın yeni bir savunma sanayii teknoloji üretim alanı olabilme potansiyeli taşıdığı da bu açıklamalar ile gösterilmiş oldu.

Fırat Üniversitesi ile işbirliği içerisinde çalışacak olan TÜYAR hem çip üretiminde hem de duvar arkası radarı üretimi konusunda yazılım vb. konularında Fırat Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi Teknopark’ı ile birlikte çalışacak. Böylece bölgenin kalkınması ve üniversitenin de ülke bazındaki sıralamasının yükselmesi bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir