Techinside Google News
Techinside Google News

TÜBİTAK, SAHA EXPO 2024’te yeni teknolojileriyle boy gösterdi!

TÜBİTAK, SAHA EXPO 2024'te en yeni teknolojilerini görücüye çıkardı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

TÜBİTAK, SAHA EXPO 2024’te yerli teknolojileriyle büyük ilgi görüyor. Savunma, havacılık ve uzay sanayiine odaklanan bu uluslararası fuarın ikinci gününde TÜBİTAK, savunma sanayisine yönelik geliştirdiği dokuz yeni ürünü tanıtarak sektördeki yenilikçi gücünü ortaya koyuyor. Bu yeni ürünlerden biri, TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen “Yeni Nesil BALİSTİKA Sistemi”, Türkiye’nin balistik analiz teknolojilerindeki ilerlemesini ulusal ve uluslararası arenada gözler önüne seriyor. Bu sistemin stratejik önemi, 24 Ekim’de TÜBİTAK standında yapılacak lansmanla vurgulanacak.

TÜBİTAK, SAHA EXPO 2024’te en yeni teknolojilerini görücüye çıkardı

Fuarda tanıtılan diğer dikkat çekici yenilikler arasında, TÜBİTAK MAM’ın geliştirdiği “Milli Muharip Uçak Yaşam Destek Sistemi” ve “Patlama Önleme Sistemi” yer alıyor. Bu teknolojiler, uçak güvenliği ve pilot sağlığı açısından hayati öneme sahip çözümler sunuyor. Ayrıca, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen “KIZILGÖZ” ve “TİNAD” sistemleri ise ileri gözetleme ve mühimmat teknolojileriyle sektörde fark yaratıyor.

TÜBİTAK, SAHA EXPO 2024'te en yeni teknolojilerini görücüye çıkardı.
TÜBİTAK, SAHA EXPO 2024’te en yeni teknolojilerini görücüye çıkardı.

TÜBİTAK, fuarda savunma ve havacılık sanayisi için geliştirdiği “Dönen Detonasyon Motoru” ile de enerji verimliliğini artıran, yüksek performanslı ve çevre dostu bir motor teknolojisi sunuyor. Bu motor, geleneksel roket ve gaz türbinlerinden farklı olarak daha verimli çalışıyor ve yanma sürecini hızlandırıyor. TÜBİTAK SAGE, 2022’de Sürekli Döngülü Detonasyon Motoru Testi ile bu alanda önemli bir başarıya imza atmıştı ve bu testte motorun ateşlemesinin 10 saniye sürdüğü belirtilmişti.

Fuarda ayrıca TÜBİTAK RUTE tarafından geliştirilen “Özgün Motor” sergileniyor. Bu motor sayesinde Türkiye, raylı ulaşım sistemlerinde yerli üretim yapabilme yeteneğini artırırken, uluslararası standartlara uygun performans ve verimlilik hedeflerini de yakalıyor. Savunma sanayiine yönelik tanıtılan bir diğer yenilik ise, hassas vuruş kabiliyetine sahip yeni “S-FORCE” silah sistemi.

SAHA EXPO 2024’te TÜBİTAK’ın sektördeki işbirlikleri de dikkat çekiyor. TÜBİTAK SAGE ile BAYKAR arasında “BOZOK Mühimmatları” için yapılacak sipariş anlaşması, Türkiye’nin yerli üretim kapasitesini güçlendirme yolunda önemli bir adım. Ayrıca, TÜBİTAK BİLGEM, SSB ve HAVELSAN arasında imzalanacak işbirliği protokolü ile “TSK Bulut Bilişim Sistemi” projesinde de yeni bir işbirliği hayata geçirilecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir