TÜBİTAK’ın girişimleri desteklemek için açtığı programda 146 girişim destek almaya hak kazandı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) genç girişimleri desteklemek için hayata geçirdiği Bireysel Genç Girişim Programının (BİGG) 2018 yılı 2. çağrısının sonuçları belli oldu. Programın 2. Aşamasında girişimcilerin firmalarını kurmaları sonrası 200 bin TL’ye kadar sermaye desteği sağlanıyor. Ayrıca BiGG desteği alan girişimcilerden bir grubun, İngiltere ile işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı girişimiyle başlatılan ve TÜBİTAK tarafından yürütülen Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında Royal Academy of Engineering tarafından yürütülen “Leaders in Innovation Fellowships” Programından faydalanmaları sağlanıyor.
BiGG 2018 yılı 2. çağrısına 4 bin 594 girişimci iş fikri başvurusu yaptı. Bu başvurulardan bin 833 girişimci 1. Aşama desteği aldı. Uygulayıcı Kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen girişimciler arasından 553’ü panel değerlendirmesine kabul edildi. TÜBİTAK tarafından yürütülen ve akademisyenler, sanayiciler ve yatırımcılardan oluşturulan panel değerlendirmeleri sonucu 146 girişimcinin Teknogirişim Sermayesi Desteği alması uygun bulundu.
Bin 240 teknogirişim firması BiGG desteği almaya hak kazandı
BiGG 2018 yılı çağrısı ile desteklenecek girişimcilerle birlikte toplamda bin 240 teknogirişim firması Programdan yararlanarak kurulmuş olacak. Desteği almaya hak kazanan 146 girişimci Mayıs ve Haziran aylarında şirketlerini kurmaları sonucu TÜBİTAK’la sözleşme imzalayarak, 1 Temmuz’da iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.