Techinside Google News
Techinside Google News

Trendyol yıllık cirosu ne kadar?

Trendyol grup şirket olarak önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Peki Trendyol yıllık cirosu ne kadar ve bu başarıya nasıl ulaştı.
- Advertisement -

Trendyol, yabancı yatırımcıların desteğini alarak ülkenin parçalı e-ticaret pazarında lider konumda bulunuyor. Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, şirketin halka arzını 2024-2025’te planladığını söyledi. Ancak ekiplerin bunu gelecek yıla taşımak için ciddi çaba harcadığını belirtti. Trendyol yıllık cirosu atılan başarılı adımlarla artmaya devam ediyor.

Özel bir şirket, halka arz olarak listelendikten sonra hisse senetlerinin halka satışı yoluyla halka açılabiliyor.

Trendyol yıllık cirosu

Çetin, Trendyol’un ayrıca Türki ülkelerde, Orta Doğu’da veya Avrupa’da şirket satın almayla ilgilendiğini belirtiyor. Bu amaçla şirket, değerlemesi 500 milyon ila 6 milyar dolar arasında değişen firmalara bakıyor. Trendyol’un kurucuları altın hisseler de dahil olmak üzere hisselerin yüzde 20’sine, Alibaba’nın ise yüzde 70’ine sahip. Diğer yatırımcılar arasında General Atlantic, Japonya’nın SoftBank Vision Fund 2, Almanya’nın Princeville Capital ve Katar Yatırım Otoritesi yer alıyor.

Çetin, Trendyol’un e-ihracatının 2021 yılında 150 milyon dolara ulaştığını belirtiyor. Yurt dışındaki müşterilerin platformdan satın aldığı ürünlerden oluşan toplam ticaret hacminin ise 115 milyon dolara ulaştığını belirtti. Ayrıca toplam ihracat hacminin ise 265 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Trendyol’un 2021 yılında gerçekleştirdiği e-ihracatın yüzde 66’sı Avrupa ülkelerine, yüzde 23’ü ise Orta Doğu’ya gerçekleşti. Trendyol’un 2021 yılında gerçekleştirdiği e-ihracatın yüzde 66’sı Avrupa ülkelerine, yüzde 23’ü ise Orta Doğu’ya gerçekleşti.

Aldığı son yatırımlarla Trendyol’un değerlemesi 16,5 milyar dolara yükseldi. Şirket değerlemesi 10 milyar doları aşan şirketler için kullanılan ‘decacorn’ kategorisine ulaştı.

Grup şirket olarak faaliyet gösteren Trendyol birçok yapıyı bünyesinde barındırıyor. Trendyol Teknoloji, 2019 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından araştırma ve geliştirme merkezi olarak onaylandı. Trendyol Tech’in uzmanlaştığı alanlar: ana dil işleme; gerçek zamanlı veri analizi; makine öğrenme; derin öğrenme; görüntü işleme diyebiliriz.

Dolap 2016 yılında ikinci el ürün alım satım platformu olarak hayatına başladı. daha sonra Trendyol Dolap’ı satın aldı. Dolap’ta şu anda 1.4 milyon bireysel satıcı faaliyet gösteriyor. Trendyol Ekspres 2018 yılında teslimat ağı hizmeti görevi görüyor. Trendyol Go, Trendyol’un yiyecek ve market teslimat hizmeti faaliyeti gösteriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir