Techinside Google News
Techinside Google News

Threads ve Twitter arasındaki 10 fark!

Threads, çıkışının zamanlaması ve şekliyle bir günde 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.
- Advertisement -

Threads, çıkışının zamanlaması ve şekliyle bir günde 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Kullanıcılar, deneyimlerini övgüyle aktarıyorlar, hatta Threads‘i öven Tweet’ler Twitter’da trend oldu. Peki, Threads kullanıcılarına bu kadar övgüyü hak edecek ne sunuyor?

Öncelikle elbette sınırlamaların olmadığı, özgür bir ortam sunuyor; ayrıca kullanıcıları İnstagram hesapları üzerinden kaydolmaya iterek kullanıcıları kendi kimlikleriyle kullanmaya ve nefret söyleminde bulunmamaya itmeye çalışıyor. Bunun haricinde, kullanımla ilgili farkları da var:

1- Akış özelleştirmeleri, kısıtlaması yok

Threads’de, Twitter’daki gibi özelleştirilen bir akış yok. Doğrudan engellemedikçe karşınıza her konudan, herkesin paylaşımı çıkabilir. Aslında bu, hem kaosu besliyor hem de akışınızı dinamik ve renkli kılıyor.

2- Beğeniler kaydedilmiyor

Twitter’da biri hesabınıza girdiğinde, sizin beğenilerinizi istediği gibi görebilir veya verilerinizi elde eden biri sizi değerlendirebilirdi. Ama bu uygulamada beğenme verileriniz kaydedilmediği, kişisel gizliliğiniz korunduğu için istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz.

3- Trendler yok

Trend, diye bir başlık yok. Dolayısıyla sizi psikolojik olarak bir konuda fikir belirtmeye iten de yok. Akış, küresel ve bol kaoslu; istediğinz yerden katılabiliyorsunuz.

4- Gelen zorba DM’ler yok

Twitter’daki en büyük problemlerden biri de platformu sürekli suistimal eden; taciz, dolandırıcılık ya da tehdit içerikli mesajlar atmaya çalışan hesaplardı. Burada, DM’le birlikte bunlar da yok oluyor.

5- Yerli yersiz çıkan reklamlar yok

Sürekli çıkan reklamlar akışın tadını bozuyordu. Şu an Threads‘de reklam yok ama bunun geçici olduğunu da unutmamak gerekiyor.

6- Doğrudan İnstagram hesaplarına bağlı

Bu aslında Threads’i Twitter’dan ayıran en büyük özellik. Platform, kullanıcıların doğrudan İnstagram hesabınıza da erişebilmesine imkan tanıyor. Bu, aynı zamanda kullanıcılara networklerini aktarma imkanı tanıyor.

7-Yalnızca mobilde kullanılabiliyor

Bunun elbette geçici bir süreç olduğu düşünülüyor ama şu an için Threads yalnızca mobil kullanıcıların kullanımına açık.

8- Can sıkan uzun Hashtag’lar yok

Bazı kullanıcılar, aldıkları etkileşimi artırabilmek için satırlarca Hashtag kullanarak okuyanları bezdirebiliyor; aynı zamanda da başkalarını da etkilşim almak için benzer yollara girmeye zorlayabiliyordu. Threads’de böyle bir uygulamadan eser yok.

9- Metinler 500 karakterle sınırlı

Ücret ödemeyen, normal bir kullanıcı Twitter’da 280 karakterle sınırlıyken Threads bunu 500’le başlattı. Herhangi bir konuyu fazla detaya girmeden anlatmak için 500 karakter iyi bir sınır, Twitter’a ücretli üye olanlar 4.000 karaktere kadar yazabiliyordu.

10- Paylaşımlarda konum etiketlenemiyor

Bu, aslında kimilerinin istediği bir özellik. Ama aşırı konum paylaşımı fikirlerini filtresiz paylaşan insanlar için güvenliği ve gizliliği tehlikeye atan bir uygulama olabiliyordu. Threads, bu özelliği eklemeyerek hem bunun önüne geçiyor hem de kullanıcılardan bir veriyi daha almamış oluyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir