Ancak teknolojinin içine bu denli girmesi çok şaşırtıcı bir gelişme oldu biz BT dünyası profesyonelleri için. Sayfalarımızdan mutlaka takip etmişsinizdir. Önce HP sonra da Symantec bu yönde duyurular yaptı.
Tabii HP’de yapılanma hiç bitmez ve TechInside markamızı oluştururken yazdığım yazı da yine HP’nin bu yönüyle ilgiliydi. Ancak Meg Whitman’ın CEO’luğa gelmesiyle değişen dinamikler şirketin biraz da olsa nefes almasını sağlamıştı. Ancak görünen o ki bu değişim çok da uzun sürmeyecek. Öte yandan küresel değişimleri yerel pazarı da etkilediğini söylemek çok mümkün. Ancak HP özelinde konuşacak olursak bu marka yerelde de dev bir organizasyona sahip ve gerçekten küçük parçalar halinde yönetilmesi çok daha kolay olack.
Symantec, haberimizden de hatırlayacağınız üzere benzer bir karar aldı. Ancak marka küreselin aksine Türkiye’de daha küçük bir organizasyona sahip. Tabii yıllarca pazarda lider konumda olmak ve bunun için ekstra çaba harcamamak belli ki şirketi Türkiye’ye yatırım yapmaktan uzak tutuyor. Tabii bu satırları yazarken Türkiye ofisinde yöneticilik yapan dostlarımızın başarılarını da görmezden gelmeyelim.
Sadede gelecek olursak TechInside’ın ilk sayısının kapağını süsleyen rekaberlik kavramı çerçevesinde birbiriyle rekabet eden şirketlerin varlığı gibi kurumlarını kendi içinde küçük parçalara bölerek yönetmek de kabul edilebilir bir durum. Yeter ki büyük balığın küçük balığı yediği gerçeğini kimse gözden kaçırmasın.