Hewlett Packard Enterprise markasıyla kurumsal alandaki faaliyetlerini sürdürecek şirketin yeni logosu da 2 Kasım itibariyle kullanılmaya başlanacak. Türkiye’de şirketin genel müdürü Güngör Kaymak olurken küreseldeki HP CEO’su Meg Whitman da Hewlett Packard Enterprise CEO’su olarak görevini sürdürecek. Whitman, ayrıca bireysel tarafta faaliyet gösterecek diğer şirkette de yönetim kurulu üyesi olarak görev alacak.
Yeni şirketin tanıtımı dünya genelinde yapılmaya devam ediyor. Avrupa’da ise sadece Milan ve İstanbul’da yapılan tanıtımlarda şirketin yeni vizyonu iş ortakları ve basınla paylaşıldı. Toplantıda sohbet ettiğimiz Hewlett Packard Enterprise Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak, hem kendileri hem de sektör için heyecanlı bir döneme başladıklarının altını çizdi.
Düşünce ekonomisi çağında yaşıyoruz
Bugün düşüncenin hiç olmadığı kadar kolayca yeni bir ürün veya hizmete dönüştürüldüğü Düşünce Ekonomisi çağında yaşıyoruz. Düşünce Ekonomisinde hiçbir sektör, dijital bozulmadan kaçınma lüksüne sahip değil. Hem piyasaya yeni giren küçük şirketler hem de büyük oyuncular, rekabette geri kalmamak için vizyonlarını teknolojik kıvraklıkla bir araya getirerek yeni düşünceleri hayata geçirmek zorunda…
Bu durum birçok şirket için hem fırsatları hem de bir zorlukları beraberinde getiriyor. Bulut, mobil, büyük veri ve analitik gibi uygulamalar sayesinde şirketler yaptıkları yatırımın karşılığını daha kolay ve daha kısa sürede almalarını sağlayacak araçlara kavuşuyor. Uygulama ve verilerin bir araya gelmesiyle yeni deneyimler, hatta yeni pazarlar yaratılıyor.
Öte yandan, pek çok organizasyon geleneksel ve katı bir BT altyapısına sahip. Yüksek bir işletme maliyetine sahip olan bu altyapıların bir diğer dezavantajı, yeni fikirleri hayata geçirmeyi çok zor, kimi zaman ise neredeyse imkânsız kılmaları…
Ancak bugün sağlam fikirlere sahip bir girişimci, Fortune 1000 sıralamasındaki herhangi bir şirkette kullanılan tüm altyapı ve kaynaklara, yalnızca kredi kartıyla ödeme yaparak erişebiliyor. Bugün Fortune 1000’de yer alan şirketlerinin tümü, yeni bir pazar fırsatını kaybetme, yatırımlarını koruyamama ve yeni bir fikir veya iş modelinin yıkıcı etkisiyle yüzleşme riskiyle karşı karşıya. Bu mücadelenin kazananları ise, ölçeği ne olursa olsun, BT’nin gücünü kavrayıp, düşüncelerini hızla hayata geçirebilen şirketler olacak.
Düşünce Ekonomisi çağında hayatta kalıp gelişmenin yolu, yeni bir iş anlayışı geliştirmekten geçiyor. Bu yeni iş anlayışı da, yeni bir BT anlayışı gerektiriyor. Hewlett Packard Enterprise ise gelenekselle yenilikçi arasında köprü kurarken; BT ortamlarını daha verimli, etkin ve güvenli hale getiriyor.
Yeni çözümler, deneyimler ve iş modelleri yaratarak, tüketerek ve yeniden yapılandırarak şirketlerin fikirlerini hızla uygulamaya koymalarına yardımcı oluyoruz. Sunduğumuz altyapıların bileşenleri hızlı ve kolay bir şekilde bir araya getirilebiliyor ve yeniden düzenlenebiliyor.
Diğer şirketler altyapı yatırımlarını azaltırken biz ise bu alandaki girişimlerimizi iki katına çıkaracağız. Neden mi? Çünkü uygulamalar ve verinin ortaya çıkışı ve yükselişi, BT’ye yeni zorunluluklar yüklemiş durumda. Bunun sonucunda ise, artık herkese uygun tek bir altyapıdan söz etmek mümkün değil. Herkese açık bulut, özel bulut ve geleneksel BT’yi bir araya getiren karma bir altyapı sayesinde performansı artırarak iş teslimini kesintisiz kılmak, verimliliği artırmak ve maliyeti optimize etmek mümkün.