Techinside Google News
Techinside Google News

Startupbootcamp İstanbul 2016 girişimleri belli oldu

- Advertisement -

Erken aşama girişimler için Türkiye’nin ilk ve tek global hızlandırma programı olan Startupbootcamp İstanbul’un 2016 programı için dünyanın dört bir yanından yapılan başvurular, 28-29 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşen Seçim Günleri (Selection Days) kapsamında titizlikle değerlendirildi ve programa katılacak 10 değerli girişim seçildi.

Son iki yılda programdan mezun olan 16 girişimi toplam 3.5 milyon dolar yatırım alan Startupbootcamp Istanbul’a seçilen takımlar, Ağustos – Kasım ayları arasında gerçekleşecek üç aylık hızlandırma programı sayesinde 220’den fazla üst düzey yönetici, kurumsal iş ortağı ve yatırımcıyla tanışma fırsatı bulmanın yanı sıra, 3+9 ay ücretsiz ofis alanı desteği ve 20 bin dolara kadar finansal destekle girişimlerini günden güne geliştirebilecekler. Üstelik programı tamamlayan girişimciler, StartersHub’dan 250 bin dolara ulaşan ek yatırım alma şansına da sahip olacak.

Startupbootcamp İstanbul 2016 İçin Seçilen 10 Değerli Girişim:

Airpost – Kırgızistan
Hidrojen yakıt pili kullanan dünyanın ilk otonom insansız hava aracı (drone) sistemi; posta ve kargo gönderileri için 3 kat daha hızlı ve verimli çözüm.

Botler – Birleşik Arap Emirlikleri
Seyahat, eğlence, yiyecek-içecek ve e-ticaret gibi talep bazlı hizmetleri kolayca kullanmak için insan yardımlı yapay zeka kullanan mesajlaşma bazlı akıllı dijital asistan.

Composy – Bulgaristan
Herhangi bir dijital içeriği zenginleştirmek için eşsiz, uygun fiyatlı ve algoritmik bir şekilde müzik üretebilen bir servis.

ECG for Everybody – Sırbistan
Erken teşhis ve hastane sonrası tedavilerin takibi için uzaktan ölçümlenebilen kalp monitörü.

Human Electric – Yunanistan
Büyük park yerlerinde en yakın boş park yerini bulmaya ve park edilen aracın yerine tekrar ulaşmaya yardımcı olan IoT bazlı çözüm.

Moodnode – Polonya
Enerji verimliliği sağlayan ve kişiselleştirmeye imkan tanıyan, “tak ve çalıştır” özellikli akıllı ev aydınlatma çözümü.

Slothes – Türkiye
Tekstil ve gömülü teknolojileri birleştiren spor, güvenlik ve outdoor aktiviteleri için işlevsel ürün şirketi.

Testributor – Yunanistan
Yazılım geliştiricilerin kendi bilgisayarlarını kullanarak otomatize edilmiş testleri daha hızlı ve kolay yapabilmelerini sağlayan Sürekli Entegrasyon (Continuous Integration) platformu.

Umut Biotechnology – Türkiye
Nüfus ve etnik kökenlere özel olarak göğüs kanseri riski ölçüm testlerinin DNA biyomarker kullanılarak yapılabilmesini sağlayan teknoloji.

VRex – Gürcistan
Turistlerin daha kolay karar alıp plan yapabilmesi için tatil bölgelerinin ve otellerin 360 derece dolaşılabilmesini sağlayan Sanal Gerçeklik içerik platformu.

StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, Startupbootcamp İstanbul 2016 Seçim Günleri sonrası ortaya çıkan sonuçla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı “Bu sene Startupbootcamp İstanbul için 5 kıtadan, 223 farklı şehirden 830 başvuru aldık; hem nicelik hem de nitelik olarak seçim yapmak çok zor oldu. Mentorlarımızın da desteğiyle programa katılmak üzere belirlenen 10 girişimin çok başarılı olacağına ve adlarından söz ettireceğine inanıyorum. Önümüzdeki 4 ay hem girişimcilerimiz hem de bizim için çok heyecanlı geçecek; girişimlerin adım adım gelişmesine şahit olacağız.”

Hızlandırma programı süresince, ulusal ve uluslararası müşterilere, yatırımcılara ve yatırım ağlarına erişim sağlayabilecek girişimciler, programın global ortaklarının sunduğu desteklerden faydalanarak toplamda 550 bin dolar değerinde hizmet ve bu şirketlerin ağları aracılığıyla mentorluk alabiliyor. Her girişim, Google’dan ve Amazon Web Services’den 100 bin dolarlık ücretsiz bulut kredisine, Salesforce tarafından üç adet ücretsiz SalesCloud Enterprise hesabına, Intel ve anlaşmalı Girişim Sermayesi (VC) bağlantılarına erişebiliyor. Girişimciler, bu iş birlikleri sayesinde dünyanın en büyük markalarının temsilcileriyle bire bir görüşmeler yaparak fikir alışverişinde de bulunabiliyor.

Microsoft BizSpark Plus ayrıcalığı

Yazılım sektöründeki girişimlerin erken evrelerinden itibaren başarılarına katkı sağlamak amacıyla tasarlanmış global bir program olan Microsoft BizSpark’ın Türkiye’deki sayılı üyelerinden biri de StartersHub ve bünyesindeki tüm girişimler, ücretsiz yazılım, servis, teknik destek ve Azure Bulut çözümünden faydalanabiliyor. Girişimler, üçüncü yılın sonunda indirdikleri tüm yazılımlara ücretsiz olarak ulaşabilecek, aynı zamanda 120 bin dolarlık bulut kredisine de sahip olabilecekler.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir