Futbola ilgim giderek azalsa da bu sabah herhangi bir maç olmamasına rağmen ilk işim, Türk Telekom Stadyumu’na gitmek oldu.
Saat 10:30’da başlayacak toplantıda konuşmacılar arasında Galatasaray Spor Kulübü Ticaret Direktörü (COO) Ali Öğüdücü ve Workinton CEO’su Pınar Massena vardı. Konu ise son zamanlarda üzerine daha fazla düştüğüm, ortak çalışma alanları (Coworking Space) olunca, tüm açıklamaları dikkatle dinledim ve aşağıdaki notları aldım.
Workinton, hızlı büyüyor
Türkiye’deki ilk ortak çalışma alanı, Urban Station’ı duyduğumda bundan 5 sene önceydi ve bu yeniliği, heyecan içerisinde bu video ile paylaşmıştım. Urban Station’dan hemen sonra ortaya çıkan Workinton, şu sıralar Kolektif House ile beraber, bu alandaki en büyük markalardan biri konumuna geldi.
Galatasaray da, bu yükselen trendi çok iyi bir fırsata çevirerek, “Yaşayan Stadyum” vizyonuna uygun olarak, stadyumun bir bölümünü GS Workinton markası ile girişimcilere açmış durumda. Maç günleriyle sınırlı olmadan dilediğiniz her gün, bu ofislerde çalışmak mümkün.
GS Workinton, nasıl bir yer? (VİDEO)
Modern tasarıma sahip, ergonomik mobilyalarla süslenen 14. Workinton şubesi olan bu ortak çalışma alanında toplamda 16 hazır ofis, Galatasaray tarihindeki önemli kişilerin isimlerini taşıyor.
Günde 40 TL veya aylık 820 TL ile başlayan fiyatlarla, farklı alanlarda çalışmak isteyenler için inanılmaz bir seçenek olan GS Workinton, aynı zamanda maçları izlemek için tribün görevi de üstlenecek.
Toplantıda konuşan Galatasaray Spor Kulübü Ticaret Direktörü (COO) Ali Öğüdücü, oluşturulan ortak çalışma alanının yarısının daha şimdiden satıldığını, kalan kapasitenin de kısa süre içerisinde satılmasını beklediğini belirtti. Beklenen bu yoğun ilgi üzerine Workinton CEO’su Pınar Massena ise, stadyumdaki bu alanı daha da büyütmek zorunda kalacaklarını açıkladı.
Toplamda 700 metrekarelik alana sahip olan GS Workinton’da, 2 toplantı odası ve 70 çalışma masası mevcut.
Yükselen değer: ortak çalışma alanları
Workinton’ın Vodafone Stadyumu’nda açtığı 12. şubesi, bu alandaki ilk işbirliği olsa da, kapsam ve konsept göz önüne alındığında GS Workinton’ın bir ilk olduğunu söyleyebiliriz.
Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız WeWork’ün Türkiye macerası haberi ve Kolektif House’taki gelişmelerden sonra, GS Workinton, paylaşım ekonomisinin ülkemizi yavaş yavaş ele geçirdiğini net bir şekilde ortaya koyuyor.
Konuyla ilgili gelişmeleri, TechInside okurları ile paylaşmaya devam edeceğiz.
Not: Her ne kadar basın mensubu olsam da, spor basınındaki arkadaşlarım gibi Galatasaray SK Başkanı Dursun Özbek’i her yerde görmem pek mümkün değil. Bir Galatasaraylı olarak, fırsattan istifade, GS Workinton’ın ilk gününde bu pozu kayıt altına aldık ??