Techinside Google News
Techinside Google News

Spotify, AI aracını 40’tan fazla yeni ülkede kullanıma sunuyor!

Spotify, yapay zekâ destekli yeni özelliği AI Playlist’i Afrika, Asya, Avrupa ve Karayipler'deki 40'tan fazla yeni ülkede kullanıma açtığını duyurdu.
- Advertisement -

İlk olarak 2024 Nisan ayında Birleşik Krallık ve Avustralya’da Premium kullanıcılar için sunulan Spotify AI Playlist, artık yaklaşık 50 ülkede erişilebilir durumda.

AI Playlist, kullanıcıların yazılı komutlarla kişisel çalma listeleri oluşturmasına imkân tanıyor. Örneğin, “Eski sevgilimi kıskandıracak spor müzikleri” gibi sıradışı ve duygusal komutlar verildiğinde, Spotify’ın yapay zekâsı bu duygu durumuna uygun şarkıları bir araya getiriyor. Kullanıcılar; müzik türleri, on yıllar, hayvanlar, renkler, emojiler ya da film karakterleri gibi çok çeşitli temalar üzerinden oynatma listeleri talep edebiliyor.

Beta sürecinde Android ve iOS cihazlarda kullanılabilen bu özellik, Spotify’ın kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştirme vizyonunun bir parçası olarak görülüyor. Şirket, kişisel müzik zevklerine göre şekillenen bu tarz araçların dinleme alışkanlıklarını derinleştireceğine inanıyor.

Spotify globalleşmesini sürdürüyor

Yeni ülkeler arasında Filipinler, Singapur, Güney Afrika, Uganda, Kenya, Gana, Jamaika, Fiji, Barbados, Bahamalar ve Zimbabwe gibi pek çok farklı coğrafyadan pazarlar yer alıyor.

Bu genişleme, Spotify’ın küresel kullanıcı tabanına daha entegre çözümler sunma çabasının son örneği. Şirket, farklı kültür ve müzik tercihlerine sahip dinleyicilere hitap edebilmek adına yapay zekâ algoritmalarını sürekli geliştiriyor.

Spotify hesap silme

Spotify’ın daha önce ABD, Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda’ya da açtığı bu özellik, sadece Premium kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Ancak bu genişleme sayesinde çok daha fazla dinleyici, sadece birkaç kelimelik bir komutla ruh hallerine uygun benzersiz listelere ulaşabilecek.

Spotify’ın bu yeniliği, kişiselleştirme ve teknolojiyi birleştiren müzik deneyimlerinin gelecekte daha da yaygınlaşacağının sinyallerini veriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

HABERLER

TÜMÜ

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:01

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz