5 milyar dolara ulaşan değeri ile hızla yükselen bir startup olan Slack, kısa sürede kurum içi iletişimde önemli rol oynayan bir araca dönüştü. Slack’i satın alarak Office ürününün içine katmak isteyen Microsoft’un ise bunu başaramayınca Slack’e rakip olarak kendi kurumsal iletişim / proje yönetim yazılımı Teams’i yayınladığını unutmamak gerekiyor.
Slack şimdi, önemli bir özelliği hizmete sokarak, farklı kurum ve organizasyonlarda çalışan insanların Slack hesapları üzerinden ortak projelerde bir araya gelebilmesinin önünü açtı. Bir kurumdaki slack ekipleri, Paylaşılan Kanal linkleriyle başka bir kurum veya organizasyondaki kişileri, sınırlandırılmış bir Slack penceresi içinde özel bir proje üzerinde tartışmaya davet edebilecekler. Davete katılarak kanal gelen diğer kurumun çalışanları ise, Slack ekibinin diğer projelerdeki tartışmalarını göremeden ama kendi kanallarındaki tartışmaya katılarak, projelerin işleyişini takip edebilecekler.
Slack bu özellik sayesinde, daha fazla kurumun ve ekibin Slack kullanmaya motive olmasını bekliyor. Slack’ın halihazırda 6 milyon günlük aktif kullanıcısı ve 2 milyon ücretli kullanıcısı bulunuyor. Ancak Slack’ın kullanıcı rakamlarını milyarlara ulaşan Messenger gibi platformlarla karşılaştırmamak gerekiyor. Kurumsal bir proje yönetim yazılımı olan Slack’ın kullanıcılarının çoğunluğu Fortune 500 listesinde yer alan dev şirketlerin çalışanlarından oluşuyor.