Site icon TechInside

Sıradan biri, Google’da iş bulabilir mi?

Google'ın işe alım süreci

Google’ın işe alım süreci, teknoloji dünyasında en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Jessica Ewing, eski bir Google Ürün Yönetim Grubu Müdürü olarak, Google’daki işe alım komitesinde bulundu ve bu süreç hakkında önemli bilgiler paylaştı. Peki, Google nasıl çalışanlarını seçiyor ve sıradan bir kişi Google’da iş bulabilir mi?

Google’ın işe alım süreci nasıl işliyor?

Ewing, Google’ın işe alım sürecinde özgeçmişlerin çok katmanlı bir taramadan geçtiğini belirtiyor. Genellikle, Stanford, MIT, Carnegie Mellon, University of Michigan gibi üst düzey mühendislik okullarından yüksek not ortalamalarına sahip adayların özgeçmişleri incelemeye alınıyor. Bu durum, en azından Ewing’in bulunduğu bölümde, Google’ın yetenek havuzunu yansıtıyor.

Ancak, bu formülün dışına çıkan adaylar Ewing’in dikkatini daha fazla çekmiş. Alışılmışın dışında, olağanüstü, cesur veya ilham verici bir şey yapmış olan adayların özgeçmişleri genellikle yığının en üstüne çıkmış. Çünkü herkes iş arkadaşlarından ilham almak ister.

Google’da iş bulmak için cesur olmak gerekli

Eğer Google’da iş bulabileceğinizi düşünmüyorsanız, Ewing’in tavsiyesi cesur olmanız yönünde. İkinci sınıfta bin bardak limonata sattığınız zamanı ya da yaratıcı bir teknik numarayla nasıl bir randevu ayarladığınızı anlatın. Bu tür hikayeler, Google çalışanlarının da ilhama ihtiyaç duyması nedeniyle, çok etkili olabilir. Sıra dışı olun. İşe alım komitesinde bir kişinin sizi övmesi, herkesin sizin kim olduğunuzu hatırlamaması durumundan çok daha güçlüdür.

Ewing, Google’da birkaç yıl çalıştıktan sonra, büyük bir şirkette çalışmak yerine neden kendi hayallerinin peşinden gitmediğini sorguladığını belirtiyor. Bu nedenle, işe alım sürecinde cesaret, geçmiş başarıların çok daha ötesinde onu etkiledi. Kendisinin sahip olmadığı tek şeyin cesaret olduğunu, tüm başarılarına rağmen eksik olanın bu olduğunu ifade ediyor.

Google’ın işe alım süreci, yanlış pozitiflerden kaçınmak için tasarlanmıştır; yanlış negatiflerden değil. Yani, Google bir kişiyi işe alırken hata yapmayı sevmez ve bu nedenle adayın kesinlikle uygun olduğundan emin olmak ister. Bu süreçte, yüzlerce nitelikli insan geri çevrilebilir. Ewing, en ilham verici ve parlak arkadaşlarının bazılarının reddedildiğini ve daha sonra çok daha büyük işler başardığını paylaşıyor.

Sonuç olarak, cesur olun, şansınızı deneyin, ancak Google’dan ya da başka bir büyük şirketten alacağınız bir reddi, kendinize olan inancınızı etkilemesine izin vermeyin. Büyük veri, insanlar hakkında her şeyi tahmin edemez. İnsan ruhu için bir algoritma yoktur.

Google’da bir işe başvurmak istiyorsanız, başvuru için gerekli tüm bilgileri buradan alabilirsiniz.

Exit mobile version