FinTech sektörünün lider şirketlerinden Sipay, henüz beşinci yılını tamamlamadan Ar-Ge Merkezi’ni faaliyete geçirdi. 45 kişilik Ar-Ge ekibiyle inovatif çözümler geliştirmeye odaklanan ve 3 patent başvurusuna ek olarak uluslararası 3 bilimsel yayını bulunan Sipay, önümüzdeki dönemde global çözümler geliştirmeyi hedefliyor.
Finansal teknoloji sektörüne 2018 yılının son aylarında “ödeme sistemleri alanına yenilikçi ve dinamik çözümler sunma” mottosuyla giriş yapan Sipay, Ar-Ge Merkezi’nin kapılarını açtı. 45 kişilik Ar-Ge ekibiyle finans alanında yenilikçi teknolojiler geliştiren Sipay, küresel ölçekte çözümler geliştirip, yurt dışında da sektörde öncü ve lider markalar arasında yer almayı hedefliyor.
Her yıl en az 1 patent başvurusu hedefliyor
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sipay CEO’su Semih Muşabak, “Sipay olarak mevcut teknolojileri kullanmanın rekabetçi avantaj sağlamak için tek başına yeterli olmadığının her daim bilincindeyiz. Kurulduğumuz günden itibaren inovasyon ve teknoloji odaklı olduk. Projelerimiz makine öğrenmesi, yapay zekâ, veri analizi gibi teknolojiler kullanılarak geliştiriliyor. Firmamız geldiğimiz noktada dijital cüzdan alt yapısı, kartlı ve kartsız ödeme, banka havalesi ve diğer alternatif ödemelerin tamamını tek bir çatı altında birleştiriyor. Bu sayede 2022 yılında yüzde 730 üzerinde büyüdük. Projelerimizde sadece hazır teknolojiler kullanılmıyoruz, literatüre katkı sağlayacak teknoloji geliştirme
çalışmaları da yapıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojilerden ve projelerden elde ettiğimiz 3 patent başvurumuz ve uluslararası 3 bilimsel yayınımız bulunuyor. Ar-Ge Merkezi’ni devreye almamızla birlikte hedefimiz her Ar-Ge projemizden en az bir bilimsel yayın oluşturmak ve her yıl en az bir patent başvurusu yapmak” dedi. İngiltere, Dubai ve Azerbaycan’da hizmet vermeye hazırlanıyor Sipay’in vizyonunu finansal teknolojiler alanında global pazarda söz sahibi olan bir firma olmak şeklinde belirlediğine dikkat çeken Muşabak, sözlerine şöyle devam etti:
“Önceliğimiz orta ve uzun vadede global bir marka olup ülkemizi finansal teknolojiler alanında yurt dışında temsil etmek ve bulunduğumuz coğrafyaya değer kazandırmak. Dünya genelinde bir yeniliği Türkiye pazarına sunmaktan öte globaldeki ihtiyaçları bulup, teknolojimizi yurt dışına ihraç edebilecek düzeye getirmeyi hedefliyoruz. Globalde üst sıralarda yer alan bir marka olma vizyonumuzu desteklemek amacıyla yakın zamanda İngiltere, Dubai ve Azerbaycan lokasyonlarında hizmet vermeye başlayacağız. Hizmet verdiğimiz ülke sayısını artırmak için de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”
Üniversite ve sanayi kuruluşu iş birliğini genişletiyor
Sipay Ar-Ge ve Proje Müdürü Zeynep Sandıkcı ise Ar-Ge faaliyetleri kapsamında stratejik olarak üniversiteler ile iş birliği içerisinde çalıştıklarına vurgu yaparak, “Bu bağlamda Beykent ve Marmara Üniversiteleri ile iş birlikleri geliştirdik. Önümüzdeki dönemde üniversite iş birliklerini daha da genişletmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda Sipay olarak birçok sanayi kuruluşu ile Ar-Ge odaklı iş birlikleri yapıyor ve ortak projeler geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Aldığı ödüllerle sektörde adından söz ettiriyor
Sipay ödeme sistemleri alanındaki teknoloji odaklı yaklaşımıyla bugüne kadar pek çok ödüle layık görüldü. Deloitte Technology Fast 50 2021’de Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 şirketi listesinde yer alan Sipay, PSM Awards 2020 töreninde “Yılın Start-Up’ı”, 2022 yılında ise “En İnovatif Ürün” ve “En İyi Altyapı” ödüllerini aldı. Rise of Brands’te ise “Yılın Yükselen Fintech Markası” seçildi.