Bazı aşıların uzun vadede çocuklar için zararlı olabileceği ve hatta çok ciddi rahatsızlıklara sebebiyet vereceği inancı ile bu ilaçları çocuklarından uzak tutan ebeveynler ise sorumlu olarak gösteriliyor. Öte yandan Silikon Vadisi dışındaki yerlerde de, bir başka deyişle Amerika’nın genelinde de aşılanmaya karşı olan ciddi bir kesim var. Bunların belli bir kısmı ise dini inaçları yüzünden aşıyı reddediyor.
Silikon Vadisi’ndeki ürkütücü durumun bir başka sebebi ise güncel olmayan verilerden oluşmakta. Örneğin Google’da yer alan iki ayrı çocuk bakım merkezinde 200’ü aşkın çocuk bulunuyor. Yapılardan birinde aşılanma oranı yüzde 77 iken, şirket çalışanlarından bazıları inançlarını öne sürerek sağlık konusunda tehlike yaratıyor. Bu detaylar ise tam anlamıyla güncel olmadığı için Sağlık Bakanlığı da dahil olmak üzere, bölge sağlık kuruluşlarının elleri ve kolları bağlanıyor.
Google’ın sözcüsüne göre 2013-2014 yıllarında iki merkezdeki aşılanma oranı yüzde 98 ve yüzde 81‘miş. Ancak veriler tam anlamıyla güvenilir değil zira Google’ın baskısına rağmen bazı ebeveynler bilgilerini güncellemiyormuş.
Yahoo’daki MMR aşılanma oranı yüzde 94 olarak gözükürken, Pixar için paylaşılan değer sadece yüzde 43 seviyesinde seyrediyor.
Bu arada Facebook, Intel, Symantec, eBay, VMware ve Apple’da ise durum tam anlamıyla belirsiz, zira çocuklar için tam anlamıyla bir bakım merkezi bile mevcut değil.