Uluslararası pazarın en güçlü markalarından birisi olan Bitdefender, Citrix Zirvesi 2017’de yeni projelerini tanıttı.
9 Ocak ile 11 Ocak tarihleri arasında California’da gerçekleştirilen etkinlik, sektör için önemli gelişmeleri sunarken, zirvede dikkat çeken yeniliklerden bir tanesi Bitdefender Hypervisor Introspection olarak adlandırılan Bitdefender’ın yeni servisi oldu.
Bitdefender HVI Ne?
Kısaca Bitdefender HVI olarak adlandırılan Bitdefender Hypervisor Introspection servisinde temel amaç sistemleri kalıcı tehditlere karşı yüksek düzeyde korumak. XenServer API’ler ile uyumlu bir şekilde çalışabilen yeni servis, pek çok noktada avantaj sağlıyor. Hedef odaklı saldırı, bilinmeyen tehditleri algılama başarılı bir şekilde çalıştığı gibi hypervisor desteği ile bu işlemler çok daha yüksek seviyelerde yapılabiliyor.
İşletmelere Özel Çözümler
Konuyla ilgili tanıtımlarda Citrix Çekirdek Altyapı Ürün Pazarlama Müdürü Marc Trouard-Riolle görev alırken, Riolle “Citrix XenServer, Bitdefender ile çalışarak, sanal makine iç gözlemesine sahip ilk ticari hipervizör haline geldi ve müşterilerin hipervizör düzeyinde gelişmiş güvenlik tehditlerini kolayca algılamalarına ve engellemelerine olanak tanıdı. Hypervisor Introspection gerçekten siber güvenlik dünyasında bir oyun değiştirici. Müşterilerimiz için sofistike bir çözüm, ancak XenServer dağıtımının bir parçası olarak kullanımı kolay.” diyerek sistemi kısaca özetledi.
İşletmeler Bu Çerçeveden Nasıl Yararlanabilir?
İşletmeler için çok büyük kayıpları önleyebilecek olan bu sistem için verilen bir örnek, durumu en iyi şekilde anlatıyor. Bu teknolojinin kullanılmış olması halinde, Bangladeş Merkez Bankası’ndan 81 milyon dolar çalınmasının önüne geçilebileceği açıklandı. Aynı zamanda pek çok farklı bakanın özelikle SWIFT platformundaki açıklar nedeniyle zarar görmesi de yine HVI ile önlenebilirdi. Öyle ki HVI kötü niyetli saldırı teknikleri tanınmasını, APT yaşam döngüsü zincirini kalıcılık elde etmeden durdurmasını ya da kuruluşla uzlaşmasını sağlıyor.
Sektörde Gelecekte Beklentiler Ne?
Siber güvenlik alanında geleceğe yönelik yapılan tahminlerde tablo oldukça riskli görünüyor. Öyle ki sadece siber güvenlik için 1 trilyonu aşan harcamanın yapılması bekleniyor. Bu doğrultuda 2021 yılına kadar pazarda yapılacak harcamalar 6 trilyonu aşacak. Tüm bu süreç kuşkusuz siber güvenliğin yüzde 100 oranında sağlanmasını mümkün kılmayacak ve bu süre içerisinde her gün milyonlarca insan siber saldırıların hedefinde olacak ve çoğu kişi çeşitli mağduriyetler yaşayacak.