Techinside Google News
Techinside Google News

Siber sigortanın MSP’lere sağladığı 5 fayda

Siber saldırganların durmaksızın yeni hedefler aradığı günümüz tehdit ortamında, şirketlerin siber sorumluluk sigortası ile desteklenen iyi bir siber güvenlik stratejisine sahip olmaları önem taşıyor
- Advertisement -

IBM verilerine göre, bir veri ihlalinin küresel ortalama maliyeti artık 4,45 milyon dolara ulaşıyor. Siber saldırılardan kaynaklanan iş kesintisinin potansiyel etkileri için belirli bir teminat sağlayan siber sigorta, şirketleri hem itibar hem de mali açıdan koruma altına alıyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard, siber sigortanın MSP’lere sağladığı 5 faydayı paylaşıyor.

İşletmeler dijital teknolojilere bağımlı hale geldikçe, kötü amaçlı saldırılara da karşı daha açık hale geliyor. Özellikle hizmet verdiği hassas müşteri verilerine ve müşteri sistemlerine ayrıcalıklı erişimi olan MSP’ler için bu durum hayati önem taşıyor. IBM’nin yaptığı bir araştırma, veri ihlallerinin küresel ortalama maliyetinin 4,45 milyon dolara ulaştığını ortaya koyuyor. Bununla birlikte şirketlerin sadece %19’unun siber sigortalarının, 600 bin dolardan fazlasını kapsadığı görülüyor. Bir siber saldırı durumunda işletmeler için yararlı bir müttefik olarak hareket eden siber sigorta, ekonomik zararların yanı sıra itibar kaybını önleme noktasında kritik bir rol oynuyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard, siber sigortanın MSP’lere sağladığı 5 faydayı paylaşıyor.

1. İtibar yönetimi: Bir siber saldırı, şirketin itibarına zarar verebileceği gibi müşteri güveni ve yeni iş fırsatları üzerinde de olumsuz bir etki oluşturuyor. Siber sigorta poliçeleri genellikle finansal olmayan etkileri azaltmaya yardımcı olmak, hasarı en aza indirmek ve şirketin itibarını geri kazandırmak için PR desteği sağlayarak itibar yönetimi hizmetlerini de içeriyor.

2. Yasal destek: Bu destek hizmeti, işletmelerin veri ihlali bildirim gereklilikleri gibi düzenleyici yükümlülükleri anlamalarına ve para cezalarına veya diğer yasal sorunlara yanıt vermek için etkili bir strateji geliştirilmesine yardımcı oluyor.

3. İş sürekliliği desteği: Birçok poliçe, güvenlik ihlali durumunda iş sürekliliği için bir plan geliştirme konusunda destek sağlıyor. Bu, veri kurtarma için yedekleme sistemlerine geçmenin yanı sıra veri ve sistemleri geri yüklemeyi, normal operasyonları sürdürmeyi sağlıyor.

4. Adli soruşturma ve hukuki sorumluluk giderleri: Bu tür bir poliçe, güvenlik ihlalinden etkilenen üçüncü taraflara ödenecek tazminatın yanı sıra yasal masrafları ve olayı araştırmak için uzman tutma masraflarını karşılayabiliyor.

5. Çalışan eğitimi: Siber sigorta poliçeleri, çalışanların siber tehditlerle ilişkili riskleri anlamalarına yardımcı olacak eğitim programlarına erişimin yanı sıra, bir siber saldırı riskini azaltmaya yönelik olarak bunların nasıl önleneceğine dair talimatlar sağlamayı da içeriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir