Techinside Google News
Techinside Google News

Siber güvenlikte yeni trendler neler? Kurumlar için alınması gereken önlemler

Siber güvenlik saldırıları her yıl katlanarak artıyor. Bu nedenle sürekli olarak siber güvenlikte yeni trendler ortaya çıkıyor.
- Advertisement -

Karmaşık teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, hıza ayak uyduran siber güvenlik tehditleri ortaya çıkıyor. Siber güvenlikte yeni trendler sonuçlar hem bireyler hem de şirketler için yıkıcı olabilir.

Araştırmaya göre, dünya çapındaki şirketlerde siber suçun maliyeti 2025 yılına kadar 10.5 trilyon dolar olacak. Bu, 3 trilyon dolar olan 2015 rakamlarıyla karşılaştırıldığında yüzde 15’lik bir yıllık büyüme. Ayrıca, veri ihlalini tespit edip kontrol altına almanın ortalama gün sayısı 277 gün sürüyor. Şirketler güvenlik önlemlerini artırıp veri ihlalini 200 günden kısa sürede kontrol altına almayı başalyabilirdi. Bu senaryoyla, 1.12 milyon dolarlık tasarruf edilen gelir anlamına gelirdi. Siber güvenlikte yeni trendler maliyetleri tahmin etmeyi ve önlemeyi gerektiriyor.

Siber güvenlikte yeni trendler

Devlet tarafından düzenlenen seçimler de siber suçlular için bir hedef olacak. Seçimlerin nasıl yürütüldüğünün giderek dijitalleşmesi, veri manipülasyonuna olanak sağlıyor. Siber güvenlikte yeni trendler arasında, sosyal medyada deepfake kullanan sahte kampanyalar biçiminde sunulan yanlış bilgiler, halkın hızla taraf değiştirmesine neden olabilir.

Siber güvenlik trendleri listemizin sonraki maddesi, siber güvenlik farkındalığını kişisel ve iş kültürümüze yerleştirme gerekliliğidir. Güvenlik konularında artık BT desteğine güvenmek yeterli değil. Farkındalığın, ortalama kullanıcının olası bir siber güvenlik tehdidini fark etmesini ve buna göre hareket etmesini sağlayan uygun siber güvenlik eğitimiyle başlaması gerekir.

2024’ün en önemli siber güvenlik trendleri arasında veri ihlalleri var. Veri, siber saldırıların gerçekleşmesinin bir numaralı nedenidir. Kuruluşun verilerini korumak siber güvenlik açısından bir önceliktir. Hatalar ve korumasız uç noktalar gibi mevcut herhangi bir sistem veya uygulama kusuru, şirketinizin hassas bilgilerine yönelik bir güvenlik açığı tehdidi oluşturur. Fikri mülkiyet, kullanıcı bilgileri ve şirket verileri dahil olmak üzere verilerinizi korumak için kaya gibi sağlam bir siber güvenlik altyapısı oluşturmak zorunludur.

Siber güvenlikte yeni trendler göz önünde bulundurularak veri ihlallerini önlemede siber güvenliğin önemini vurgulamak için güncel istatistiklere bir göz atalım:

Fidye yazılımı sonrası kurtarma kayıpları ortalama 2 milyon dolar.

Veri ihlallerinin %43’ü kasıtlı ve kasıtlı olmayan kazalar sonucu içeriden gelen tehditler nedeniyle meydana geliyor.

Fidye yazılımı saldırısına uğrayan şirketlerin yalnızca %4’ü fidye ödedikten sonra çalınan verileri geri alabiliyor.

Önlem en iyi tedavidir. Güvenlik açığına yara bandı yapıştırmak yerine siber güvenlik uygulamalarınız hakkında proaktif düşünmek doğru yol.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir