Siber güvenlik tehditlerinin hızla artığı günümüzde, savunma önlemlerinde de bir yükseliş söz konusu. Son olarak İTÜ ve STM, bu alanda işbirliğine giderek ortak çözümler üreteceklerini duyurdu.
Türkiye’deki sanayi akademi işbirliğine örnek teşkil etmesi de amaçlanan işbirliği hakkında konuşan STM Genel Müdürü Davut Yılmaz şunları söyledi: “Son yıllarda güvenlik kaynaklı medyaya sızan özel bilgi ve belgeler, siber güvenliğin önemini bir kez daha hatırlamamıza yardımcı oldu. Tüm bunlar sanal ortamdaki bilgilerin korunma yöntemlerindeki yetersizliği ortaya koymakla birlikte, ülkelerin siber güvenlik konusuna eğilmesini sağladı ve onları siber tehdide karşı önlemler almaya sevk etti.”
Siber güvenliğin yalnızca belirli bir alanı değil, geniş bir yelpazeyi temsil ettiğini kaydeden Yılmaz, milli ürün ve çözümlerin geliştirilmesinde ve üretilmesinde üreticiler, üniversiteler ve Ar-Ge kurumları arasında işbirliğinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.
STM’nin katma değeri yüksek bütünleşik siber güvenlik çözümleri sunmayı hedeflediğini söyleyen Yılmaz, bu kapsamda Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Ve Eylem Planı‘nda belirlenen görev ve sorumluluklar doğrultusunda çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Halen Askeri Ağlarda Bilgi Güvenliği Simülasyonu Projesi’nde görev alan STM, aynı zamanda Avrupa Birliği’nde Siber Güvenlik politikalarını belirleyen EuropeanOrganizationfor Security (EOS)’deki CYSPA (EuropeanCyber Security ProtectionAlliance) Projesi’nde tek Türk kurumu olarak yer alıyor.