Sertrans Logistics, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na akredite Ar-Ge merkeziyle projelerini çeşitlendirmeye devam ediyor. Can ve mal güvenliği sağlama, verimlilik artışı, yabancı çözümlerin yerine milli ürünler geliştirme hedefleriyle çalışmalarını sürdüren Sertrans Logistics, projelerini geliştirirken akademik iş birlikleri kuruyor, akademisyenlerle en doğru çözüm yöntemini belirliyor.
Görüntü İşleme Yoluyla Sürüş Güvenliği Projesi
Hem sektöre hem de Türkiye’ye pek çok alanda katkı sağlayacak projeler geliştiren Sertrans Logistics, Görüntü İşleme Yoluyla Sürüş Güvenliği projesiyle görüntü işleme ve makine öğrenmesi algoritmalarını kullanarak stand-alone çalışan bir cihaz geliştiriyor. Bu kapsamda ilk prototip cihazı hazırlayan ekip, sürücünün koltuğa uyguladığı basınç değişimlerini piezo sensörlerle ölçüp, analiz ederek yorgunluk tespiti konusunda görsel analizi bulgularını doğrulayacak bir yapı üzerinde çalışıyor.
Yeni bir alanda ilk çözüm
Sertrans Logistics Ar-Ge merkezi geliştirilen bir diğer proje Konum ve Yer Değiştirme Ölçümüyle Sarsıntı Tespiti projesi ise daha önce üzerinde hiç çalışılmamış tamamen yeni bir alanda çözüm olacak. Proje kapsamında, karayollarındaki bozuk yüzeylerin neden olduğu yük hasarlarını önlemek için jiroskop ve gps sensörleri kullanılıyor.
Yapay zekayla ilk ve tek depo yönetim sistemi
Lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımı Akıl İşi ise Sertrans Logistics’in hizmet verdiği markalara büyük bir avantaj sağlıyor. Sipariş gruplama ve toplama rotası oluşturma süreçlerini yapay zeka ile yapan ilk ve tek depo yönetim sistemi olan uygulama sayesinde, depo bünyesinde gerçekleşen tüm operasyonlar hatasız, hızlı ve etkin bir şekilde yönetiliyor.
Teknolojik altyapı seviyemizi her geçen geliştiriyoruz
Şirket olarak Türkiye’nin lojistik imkân ve kabiliyetlerini geliştirmek adına çalıştıklarını ve önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Sertrans Logistics Yönetim Kurulu üyesi Batuhan Keleş, “Sertrans Ar-Ge Merkezi’nde alanında uzman bir ekiple sektörün geleceğini şekillendirerek, iş ortaklarının ihtiyaçlarından ilham alan projeler geliştiriyoruz. Geliştirilen her bir proje iş ortaklarımızın lojistik ihtiyaçlarına doğrudan cevap verir nitelikte. Amacımız, uçtan uca tedarik zinciri yönetimi anlayışıyla geliştirilen yeni projelerle şirketimizi de daha ileriye taşımak. Sertrans Logistics olarak, 2030 hedeflerimiz doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarımıza ağırlık vererek gerek depo gerekse uluslararası nakliye operasyonlarımıza dair teknolojik altyapı seviyemizi her geçen gün biraz daha geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.