Site icon TechInside

Sanatçı robotun portre çizimi satılacak

Sanatçı robotun portre çizimi

Dünyanın ilk insansı robot sanatçısı Ai-Da’nın portresi yakında açık artırmada satılacak. Sanatçı robotun portre çizimi olan Yapay Zeka Tanrısı adlı portre, tahmini değerinin 100.000 ila 150.000 sterlin arasında değiştiği, 2,2 metre yüksekliğinde çarpıcı bir tablo.

Sanatçı robotun portre çizimi ilgi görüyor

Dünyanın ilk ultra gerçekçi robot sanatçısı Ai-Da, gelecek ay Sotheby’s Londra’da sergilenecek olan son eseri olan bilgisayar öncüsü Alan Turing’in portresiyle sanat tarihine geçmeye hazırlanıyor. Bu, bir insansı robotun sanat eserinin ilk kez büyük bir müzayede evinde satılacağı anlamına geliyor.

AI God adlı portre , modern bilgisayarların gelişiminde temel bir figür olarak kabul edilen Turing’in 7.2 fit yüksekliğindeki çarpıcı bir resmidir. Tahmini değeri 100.000 ila 150.000 £ (130.000 ila 196.000 $) arasında değişen tablo, Turing’in karmaşık mirasını yansıtır. 31 Ekim – 7 Kasım tarihleri ​​arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek müzayede, sanat ve son teknoloji kesişimini inceleyen bir sergi olan Sotheby’s Dijital Sanat Satışı’nın bir parçası.

2019 yılında yaratılan Ai-Da, onu hayata geçirmek için Oxford ve Birmingham üniversitelerinden yapay zeka uzmanlarıyla iş birliği yapan İngiliz galeri sahibi Aidan Meller’in aklından geçen bir fikir. Ai-Da’nın gelişmiş tasarımı, yapay zeka algoritmaları, gözlerine yerleştirilmiş kameralar ve otonom olarak resim yapmasını sağlayan biyonik eller içeriyor.

Karmaşık makine öğrenmesi tekniklerini kullanarak fırça darbelerini yönlendirerek, hiçbir insan müdahalesi olmadan sanat eserlerini yaratma yeteneğine sahip. Ai-Da’nın seçtiği konu, Alan Turing , özellikle dokunaklıdır. II. Dünya Savaşı sırasında Alman Enigma kodunu kırma ve bilgisayar bilimi için teorik temel oluşturmadaki önemli rolüyle bilinen Turing, 1950’lerde yapay zekanın potansiyel tehlikeleri konusunda da endişelerini dile getirmiştir. Bu uyarılar, yapay zeka teknolojisinin hem güçlü bir araç hem de etik tartışmaların kaynağı haline geldiği günümüz dünyasında derin yankı buluyor .

Aidan Meller, portrenin soluk tonlarının ve parçalanmış yüz düzlemlerinin, Turing’in yapay zekanın hızlı büyümesini yönetmede öngördüğü zorlukları sembolize ettiğini vurguladı. Sanat eserinin “sönük tonları ve kırık yüz düzlemleri” görünüşe göre “Turing’in yapay zekayı yönetme konusunda karşılaşacağımız konusunda uyardığı zorlukları” ima ediyordu dedi.

Exit mobile version