Site icon TechInside

Samsung yarı iletken üretiminde atık su kullanacak!

Yarı iletken endüstrisi, üretim süreçlerinde kullanılan büyük miktarlarda su ile tanınıyor; her bir çipin üretimi için binlerce litre ultra saf su gerekiyor. Ultra saf su (UPW), suyun içindeki ince partiküller ve mikroorganizmalar dahil olmak üzere safsızlıklardan arındırıldığı, geriye yalnızca H2O’yu oluşturan temel hidrojen ve oksijen molekülleri bırakıldığı bir su türünü ifade ediyor.

Küresel çip kıtlığı tarafından tetiklenen yarı iletkenlere olan talebin artmasıyla birlikte, Samsung Semiconductor üretim hatlarını genişletme planları yapıyor. Bunun bir sonucu olarak, 2030 yılına kadar şirketin tesisleri için gerekli olan endüstriyel suyun mevcut miktardan iki kat fazlasına çıkması bekleniyor.

Samsung, çip üretimi için günde 400 milyon litre atık suyu arıtıp kullanmayı planlıyor. Atık su, şirketin Hwaseong tesisinde endüstriyel kullanım için güvenli bir standarta ulaşacak şekilde işlenecek ve arıtılacak.

Yarı iletken üretiminde ve kalitesinde en ufak safsızlıklar bile etkili olabileceği için, su, potansiyel olarak hassas yarı iletken üretim sürecine zarar verebilecek herhangi bir kirlilikten tamamen arındırılması için birden fazla filtrasyon ve arıtma aşamasından geçecek.

Sürdürülebilir üretim yönünde önemli bir adım

Samsung, bu girişimi sürdürülebilir üretim yönünde önemli bir adım olarak görüyor. Atık su kullanarak, şirket tatlı su kaynaklarına olan bağımlılığını büyük ölçüde azaltıyor ve böylece su koruma çabalarına katkıda bulunuyor.

Bu hamlenin, diğer şirketlerin de benzer yöntemleri benimsemesiyle, çip üretim endüstrisinde büyük bir etki yaratması bekleniyor. Bu, uzun süredir çevresel etkileri nedeniyle eleştiri altında olan bir endüstride sürdürülebilir uygulamalar için yeni bir standart belirleyebilir.

Exit mobile version