Techinside Google News
Techinside Google News

Salgın döneminde milyonlarca 3D basılmış parça üretildi

HP, geçtiğimiz günlerde düzenlediği dijital basın toplantısında, 3D baskı teknolojisi başta olmak üzere geleceğe yönelik çalışmalarını basın mensuplarına anlattı. 
- Advertisement -

Corona virüs salgını nedeniyle düzenlenecek olan toplantıların tümü dijitale katıldı. Basın mensupları ile video konferans uygulamaları aracılığıyla buluşan birçok marka bulunuyor. Bunlardan biri de HP. HP, geçtiğimiz günlerde düzenlediği dijital basın toplantısında, 3D baskı teknolojisi başta olmak üzere geleceğe yönelik çalışmalarını basın mensuplarına anlattı. 

Pandemi boyunca HP hangi adımları attı?

Toplantıda, 3D yazıcıların COVID-19 sürecinde oynadığı rol, sürecin bilgisayar ve yazıcı sektörüne etkileri ve değişen tüketici alışkanlıkları değerlendirildi.

HP dizüstü bilgisayar

HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman yaptığı konuşmada HP’nin pazar payına değindi. IDC’nin verilerine göre 2020 yılının ilk çeyreğini PC pazarında yüzde 25,1, yazıcı pazarında ise yüzde 42 payla kapatan şirket pazarın da lideri konumunda. 

HP’nin 3D yazıcı alanında attığı adımları ise HP 3D Yazıcı MEMA Kanal Müdürü Emre Feyizoğlu değerlendirdi. Feyizoğlu, salgınla mücadelede küresel çapta 2,3 milyondan fazla 3D basılmış parça üretildiğini açıkladı.

Bu arada HP’nin 3D yolculuğunun 2015 yılında başladığını belirtelim. Feyizoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“3D yazıcılar, önümüzdeki yılların en önemli büyüme stratejileri arasında yer alıyor. HP olarak dijital üretimin avantajlarını daha fazla açığa çıkarmak için müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte çalışarak HP’nin değerli kaynaklarını ve üstün endüstriyel 3D baskı uzmanlığını bir arada sunmaya devam edeceğiz”

HP’nin 3D baskı alanındaki çözüm ortağı olan Poligon Mühendislik adına da Kurucu Ortak Okan Nahit bazı açıklamalarda bulundu. Pandeminin en ağır olduğu dönemde ev tipi 3D yazıcılarla 2 saatte 1 siperlik üretildiğine dikkat çeken Nahit, HP’nin 3D baskı çözümleri ile 1 günde yaklaşık 300 adet siperliğin yüzde 65 daha düşük maliyetle üretildiğini söyledi. 

Poligon Mühendislik, toplamda ürettiği yaklaşık 5.000 siperliği Türkiye’de ihtiyaçlarını belirten hastanelere gönderdi. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir