Şirket, hastaneden erken taburcu edilen veya hastaneye hiç gitmeyen hastaları uzaktan yönetmek için “sanal yatak” teknolojisi geliştiriyor. İngiltere ve İrlanda’da başarı yakalayan Doccla, Avrupa’da büyümek için 346 milyon dolar yatırım aldı.
Lakestar’ın liderlik ettiği Seri B turuna, Elaia ve mevcut yatırımcılar katıldı. Bu yeni yatırım, Doccla’nın 17 milyon dolarlık Seri A turundan iki yıl sonra geldi.
Şirket tüm adımlarını büyümeye odaklıyor
Doccla, Graphnet ve Huma gibi rakip şirketlerle rekabet ediyor ve fonun bir kısmını yeni pazarlarda yerel ekipler kurmak için kullanacak. Girişim, şu ana kadar İngiltere’deki NHS Trusts ve İrlanda’daki Health Service Executive (HSE) gibi sağlık hizmetleri sağlayıcıları ile sözleşmeler imzalayarak hastalar için “sanal yatak” teknolojisi sundu. Ayrıca ilaç şirketleri için sanal klinik denemeleri de destekliyor ve bu süreçten elde edilen verilerle bir veri analitiği işi kurmayı planlıyor.
COVID-19 pandemisi sırasında hastanelerin üzerindeki yükü azaltmak amacıyla sanal yatak çözümleri, Doccla gibi şirketlere olan talebi artırdı. Pandemi sonrası ise şirket, büyüme stratejilerini daha da güçlendirdi. Doccla’nın kurucu ortağı Martin Ratz, şirketin “gelir odaklı” bir yapıya sahip olduğunu vurguluyor.
Doccla’nın hizmeti, hastalara sunulan bir dizi izleme cihazı ve önceden yüklenmiş bir mobil uygulama ile organize ediliyor. Bu cihazlar, verileri doğrudan elektronik sağlık kayıtlarına yüklüyor. Doktorlar, bu verileri bir klinisyen panosu üzerinden izleyebiliyor ve teşhislerde dikkat gerektiren durumlarda özel uyarılar alıyor.
Ratz, yeni pazarlara girerken pratik bir yaklaşım benimsediklerini belirtiyor. Şirket, genellikle bir müşteri kazandıktan sonra o pazara adım atıyor. Almanya’da bu strateji ile başarı elde ettiklerini söyleyen Ratz, Avusturya ve Fransa’da da benzer bir plan uygulayacaklarını ifade ediyor.
İlaç araştırmaları alanında ise Doccla, hastaların kliniklere fiziksel olarak gitmesini gerektiren süreçleri azaltarak ilaç denemelerinde kullanılmak üzere “evde hastane” teknolojisi sunuyor. Bu teknoloji ile araştırma süreçlerinin daha hızlı, daha iyi ve daha ekonomik hale geldiğini belirten Ratz, sanal hastane çözümlerinin giderek daha kalabalık bir pazar haline geldiğini ancak cihaz bağımsız yapısının Doccla’yı öne çıkaracağına inanıyor.