Site icon TechInside

Robotik yatırımları 2023’te olumsuz etkilendi!

Küresel çalkantılar yaşadığımız bu dönemde salgın, enflasyon ve jeopolitik bir takım sorunlar teknolojiyi de etkiledi. Bu zorlu yıllarda ise çok hızlı bir şekilde iş yapış şekilleri değişmeye devam etti. Bu durumda ise şirketlerin rekabet avantajlarının sürdürülebilirliği için robotik gelişmeleri benimsemesi zorunluluk haline getirdi.

Teknoloji trendleri beraberinde yeni yaklaşımları da gereklilik haline getirdi. Girişimler ve kurumlar bu konularda yeni iş birliklerine imza attılar. Sermayeyi elinde tutan kuruluşlar ise bu iş birliği ve rekabet sürerken önemli gördükleri fikirleri takipte. Teknoloji trendlerinin nasıl değişeceğini tahmin etmek elbette zor. Ancak gelişmeleri izleyerek ve anlamlandırarak orta-uzun vadede planlar yapabiliriz.

ABD Robotik Startup Finansmanı

Crunchbase’den gelen verilere göre, ABD’li girişimleri incelediğimizde önemli bir teknolojik konu olan robotik teknolojiye 2021 yılına oranla bu yıl yapılan yatırımların düştüğünü görüyoruz. Ancak düşen finansman oranına rağmen az da olsa robotik gelişmelerin halen arttığını söyleyebiliriz. Dünyanın hızla normale dönmesi beraberinde otomasyona yönelik baskıların bir kısmının hafiflemesine neden oldu. Risk sermayesi yatırımları da bu süreçte genel anlamda azaldı.

Bu gibi durumlar robotik gelişmelere de finansal anlamda etki yarattı. Üretken yapay zekayla ilgili gelişmeler robotik alanında çalışan girişimlerin etkilerini ve değerlerini ispatlamalarına fırsatlar oluşturdu.

Yapay zeka girişimlerin karar zekasını etkileyecek

Girişimler hızlı bir şekilde aldıkları kararların doğruluk oranını artırmak için edinmiş oldukları verileri analiz ederek geliştiren karar zekasınının önemini kavradılar. Daha doğru ve akıllı çıktılar elde etmek için yapay zeka, karar zekasını artırarak daha olumlu ve doğru sonuçlara ulaşıyorlar. Ayrıca karar zekası girişimlerin yeni fırsatlara erişme ve bu fırsatları değerlendirecek aksiyonları almalarına da ortam sağlıyor.

YZ’ye sahip robotlar, tekrarlayan süreçleri, operasyonel rutin işleri, uygun maliyetlerde, hızlı ve hatasız yerine getirebiliyor. Bu sebeple, iş gücü eksikliklerini ve tedarik zinciri sorunlarını hafifletmenin yolu olarak yatırımların artması bekleniyor.

Exit mobile version