Elbette ABD’nin daha önce İran’ın nükleer tesislerini sabote etmek veya Rusya’nın gizli projelerine ulaşmak ya da rakip ülkelerin dev şirketlerinin ticari sırlarını öğrenmek için özel üretim virüs ve trojanlar geliştirdiğini de biliyoruz.
ABD Savunma Bakanlığına bağlı Pentagon şimdi daha gelişmiş siber silahlar geliştirmek için 460 milyon dolarlık bütçe ayırdı ve bu bütçeyi taşeron güvenlik şirketine, geliştirdikleri trojanlar veya diğer siber silahlar için aktaracak.
Pentagon’un siber savaş operasyonlarını yürüten CYBERCOM departmanı tarafından düzenlenecek Cyberspace Operations Support Services (Siber Savaş Operasyonları Destek Servisleri) isimli kontratla Pentagona bağlı çalışacak olan bu güvenlik şirketi aynı zamanda ABD’nin NSA dahil, çok sayıdaki IT güvenlik operasyonunu da devralacak. Yani ABD’de, CIA kadar güçlü yeni bir dijital istihbarat örgütü kuruluyor.
Sözleşmeyle görev yapacak olan bu taşeron şirketin, ya da diğer ismiyle siber savaş ve istihbarat grubu, çok yetenekli hacker’lar çalıştırmak durumunda olacak ve ABD’nin menfaatlerine uygun virüsler, trojanlar ya da kısaca, “siber savaş mühimmatları” geliştirecek; bu mühimmatların kullanımından, test ve operasyonlarından sorumlu olacak.