Techinside Google News
Techinside Google News

PC performans testi nasıl yapılıyor?

PC performans testi, bilgisayarınızın mevcut durumunu görmenizi sağlıyor. Bunun için birçok kolay yöntem bulunuyor.
- Advertisement -

Bilgisayarınızın hız ve performans açısından ne kadar hızlı olduğunu hiç merak ettiniz mi? Elbette bilgisayarınızın özelliklerine ve işlemci hızına bakabilirsiniz. ancak bilgisayarınız yeni olmadığı sürece bu rakamlar yüzde yüz doğru olmayabilir. Bir oyuncuysanız veya iş için büyük ölçüde hıza güvenen biriyseniz, kendinize “Bilgisayarım ne kadar hızlı?” merak edeceğiniz bir soru.

Bilgisayarınızın hızını ve performansını kontrol etmenin ve test etmenin birkaç farklı yolu var. Bildiğiniz gibi bilgisayarınızın hızını ve performansını birçok faktör etkiliyor. Dünyanın en hızlı internetine sahip olabilirsiniz. Ancak RAM depolama alanı düşük veya ağ bağlantısı zayıf olduğu için bilgisayarınızın hızı hala yetersiz olabiliyor. Benzer şekilde, aynı faktörler en iyi, en üst düzey bilgisayarlarda bile gecikmelere ve yavaş hızlara neden olabiliyor. PC performans testi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

PC performans testi

  • PC’nizin Özelliklerini Bulun
  • Başlat Menüsüne gidin.
  • Denetim Masası’nı seçin.
  • Sistem ve Güvenlik’i seçin
  • Sistem Seçiniz
  • Genel sekmesini seçin. Bu size işlemci türünüzü, hızınızı ve sahip olduğunuz bellek miktarını gösterecek.

Windows’ta Performans İzleyicisi’ni kullanma

Performans İzleyicisi, Windows’ta yerleşik bir tanılama aracı. Verileri topluyor ve bilgisayarınızın performansını gerçek zamanlı olarak veya kayıtlı bir dosyadan görüntülemenizi sağlıyor.

  • Klavyenizde  Windows Tuşu + R tuşlarına basın  ve “perfmon /report” yazın.
  • Veri toplanıyor yazan yeni bir pencere görünecek ve 60 saniye boyunca çalışacak.
  • Tanılama Sonuçları sekmesine gidin ve sonuçları okuyun.
  • İnternet Hızı:  Hız ve performans internet hızınıza göre belirleyici değil. Ancak yavaş internet hızları, web gerektiren her şeyin hızını etkileyecek.

İşlemci Hızı: Bilgisayarınızın ne kadar hızlı çalıştığını gösteriyor. Hız megahertz (MHz) ve gigahertz (GHz) cinsinden ölçülüyor. Belirtilen değer, merkezi işlemcinin (CPU) saniyedeki döngü sayısı.

RAM:  Rastgele erişim belleği veya RAM, bilgisayarınızdaki birincil depolamayı ifade eder. Bilgisayarınızdaki kısa süreli bellek veya depolama olarak düşünülebilir.

Sabit Disk:  Bilgisayarınızdaki sabit disk, performans ve hız açısından kritik bir rol oynar. Örneğin, sabit sürücünüzde yer kalmadıysa veya  dolmak üzereyse  , genel hızda bir düşüş fark edeceksiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir