Site icon TechInside

Özel sektör, akademi ve girişimler SabancıDx Dijital Kampüs’te buluşuyor

SabancıDx Dijital Kampüs, bugün açıldı

Sabancı Holding’in dijital ve analitik şirketi SabancıDx, ileri teknoloji çözümlerine odaklanarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etme hedefiyle kurulan yeni merkezi bugün açıldı. SabancıDx Dijital Kampüs’te büyük veri, ileri veri analitiği, siber güvenlik, endüstriyel IoT, robotik işgücü, yapay zekâ ve blokzinciri gibi yeni nesil teknolojilere odaklanılacak.

SabancıDx şirketlerimizin dijital enerjilerini ortaya çıkaracak

Açılış konuşmasında SabancıDx Dijital Kampüs’ün “Yeni Neslin Sabancı’sı” misyonundaki önemine değinen Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, “Veri odağıyla geliştirilen dijital ürün ve hizmetlere tüm sektörlerin ihtiyacı var. SabancıDx de tam bu noktada tüm Topluluğumuzu birleştiren bir yerde konumlanıyor. SabancıDx, şirketlerimizin dijital çarpanı olacak ve dijital enerjilerini açığa çıkaracak.” dedi. Alper konuşmasına, “SabancıDx Dijital Kampüsümüzde farklı alanlardan beslenen, işbirliğini güçlendiren, inovasyon odaklı bir ekosistem kuruyoruz. Türkiye’nin uzun vadede kalkınması için sanayi ve üniversite işbirliğinin gücüne her zaman inandık. Sabancı Üniversitesi’nin de bu kampüste yerini almasıyla akademi, iş dünyası ve tüm paydaşların birlikte çalışacağı, üreteceği ve katma değer yaratacağı bir ortam oluşacak. SabancıDx Dijital Kampüsün bu anlamda örnek bir model olacağına inanıyorum” diyerek devam etti.

Endüstri-üniversite çalışmalarını en üst düzeye taşıyacağız

SabancıDx Genel Müdür Burak Aydın da açılış töreninde bir konuşma yaptı. Burak Aydın, “Burası, çevik düşünce yapısı ve garaj kültürüyle donattığımız örnek nitelikte bir merkez. Rekabet gücümüzü yeni nesil iş modellerinden, yenilikçi, çevik ve esnek hareket kabiliyetimizden alacağız. Start-up kültürünü kampüsümüzün tam merkezine yerleştiriyoruz. Start-up dostu bir şirket olarak başlattığımız Catalist Start-Up programımızla organizasyon yapımızı geliştirme avantajına sahip olurken, start-uplara gelişmiş altyapımızı ve bilgi birikimimizi kullanma fırsatı sunuyoruz. Daha önce bir üretim tesisi olan Hangar’da artık fikir üretimi yapılacak ve inovasyon odaklı çalışılacak. Aynı zamanda önümüzdeki dönemde üniversite işbirliğiyle inovatif ürünler üzerine çalışarak endüstri-üniversite harmanlamasını da en yukarı taşıyacağız. Bu model aslında dünyanın alışık olduğu bir model. Kampüs çalışma düzenlerinde asıl hedef akademinin literatür yaratma becerisini start-up esnekliğiyle buluşturarak bir inovasyon habitatı oluşturmaktır” ifadelerini kullandı. Dijital Kampüs’te yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi veren Aydın, “Şu anda sanayi sektöründe 18, çimentoda 9, enerjide 11, sigortada 19 ve perakende sektöründe ise 17 proje olmak üzere katma değerli toplam 74 analitik proje üzerinde çalışıyoruz. Yalnızca bu analitik projeler sayesinde toplam 200 Milyon TL değer yaratacağımızı öngörüyoruz. SabancıDx olarak yenilikçi ürün, hizmet ve çözümlerimizle yıl sonuna kadar bir önceki yıla göre yüzde 35’lik bir gelir artışı bekliyoruz” dedi.

 

Exit mobile version