Techinside Google News
Techinside Google News

Otonom araç eğitiminde yeni yöntem bulundu

Michigan Üniversitesi'ndeki mühendisler, otonom araçları test etmek için harcanan zamanı ve maliyeti 1.000 kat azaltabilecek yöntem buldular.
- Advertisement -

Michigan Üniversitesi’ndeki mühendislik araştırmacıları, otonom araçları test etmek için harcanan zamanı ve maliyeti 1.000 kat azaltabilecek yöntem buldular.

Yöntem, bir test pistinde sanal araçların yanı sıra gerçek otonom araçların test edilmesini içeriyor. Ancak sürecin gerçekten yaratıcı unsuru, sanal olanların yapay zeka tarafından yalnızca tehlikeli derecede kötü sürüşü göstermek için eğitilmiş olması.

Gerçek dünyadaki test araçlarının, simüle edilen olağandışı, tehlikeli senaryolarla tekrar tekrar karşılaşması için yüz milyarlarca km kat etmesi gerekir. Profesör Henry Liu, “Güvenlik açısından kritik olaylar gerçek dünyada çok nadirdir ve çoğu zaman otonom araçlar bunlarla başa çıkmakta güçlük çeker. Ancak bir karma gerçeklik test ortamı oluşturduk. Arka plandaki araçlar sanal, bu da onları eğitmemize olanak tanıyor” diyor. Bu, simülasyondaki sürüş verilerinden “güvenlik açısından kritik olmayan bilgilerin” çıkarılmasını içeriyor.

Bu yaklaşımı benimseyerek ve sinir ağlarını gerçek otonom araçlar üzerinde eğitmek için yalnızca güvenlik açısından kritik verileri kullanarak, araçlar çok daha sık tehlikeli durumlara maruz kalıyor ve test sürecini hızlandırıyor. Michigan Üniversitesi ekibi, güvenlik testi mesafesini yüzde 99,9 oranında azaltabileceklerini tahmin ediyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir