Site icon TechInside

Otomotiv markalarının yeni ücretlendirme stratejisi

Otomotiv markaları ek özellikler

Otomotiv markaları ek özellikler ile ücret talep etme konusunda yarışa girdi. Üstelik aylık ve yıllık ödeme seçenekleri ile kullanıcıları tutmaya çalışıyorlar.

Şirket, ısıtmalı koltuklar, uzun far asistanı veya ısıtmalı direksiyon simidi gibi isteğe bağlı özellikler için bazı ülkelerdeki müşterilerden daha fazla para almak istedi. Bu nedenle onlar için aylık ücret almaya karar verdi. Özellikle bu, BMW hayranlarını Apple CarPlay’i kullanmak için ödeme yapmaya ikna etmeye yönelik başarısız bir girişimden sadece birkaç yıl sonra yapıldı.

Birçok özelliğin araçlarda dahili olması gerekiyor

Üreticiler bunu karlılıklarını iyileştirmenin harika bir yolu olarak görse de tüketiciler, araçlarını satın aldıkları sırada zaten mevcut olan özellikler için daha fazla ödeme yapma fikrinden tam olarak heyecan duymuyor. Mercedes gibi şirketler, bir yazılım güncellemesi olan EQ lüks elektrikli araçlarının “tam performansını” ortaya çıkarmak için yılda 1.200 dolar isteyecek kadar ileri gitti.

Görünüşe göre Mercedes alıcıları, maliyeti 100.000 doları aşan bir arabada küçük bir iyileştirme için fazladan ödeme yapmak için acele etmiyorlar. Yine de şirket pes etmiyor ve bunun yerine sözde “Hızlanma Artışı” özelliği için fiyatlandırma yapısını ayarlamayı seçti.

AWD EQE 350 sedan sahipleri ve daha fazla güç ve hız isteyen SUV kardeşi için, fiyatlandırma artık 60 beygir gücü için ayda 60 dolar veya yıllık 600 dolar ödeme yapabilirsiniz. Daha pahalı olan AWD EQS 450, ek 80 beygir gücü elde etmek için ayda 90 dolar veya yılda 900 dolar talep ediyor. Mercedes, özelliğin kalıcı olarak kilidini açmak için EQE sahiplerine bir kerelik 1.950 dolar ve EQS sahiplerine 2.950 dolar ödeme imkanı sunuyor.

AutoPacific’in yakın tarihli bir anketi, tüketicilerin çoğunluğunun ekstralar için abonelik ücreti ödemeye istekli olmadığını doğruluyor. 2022’de, Cox Automotive tarafından yapılan bir araştırma, bazı kişilerin makul fiyatlara (ayda 20 ila 25 dolar) sahip olmaları durumunda araç performans özellikleri için ödeme yapacaklarını ortaya çıkardı. Ancak, ankete katılanların yüzde 92’si ısıtmalı ve soğutmalı koltuklar gibi özelliklerin otomobilin satın alma fiyatına dahil edilmesi gerektiğini düşünüyor. Bununla birlikte, General Motors, Stellantis ve Ford gibi şirketler, araba yazılımı ve aboneliğe dayalı özelliklerin 2030 yılına kadar 20 milyar doların üzerinde yıllık gelir elde edebileceğine inanıyor.

Exit mobile version