Facebook’un kullanıcı sayısı, Temmuz ayı başında 1.49 milyar kişiye ulaşmış durumda. Bu rakama, son üç ayda, ayda %13 oranında artan yeni kullanıcılar ile ulaşıldı.
Dünyada internete erişimi olan 3 milyar insan olduğunu düşünürsek, dünyanın dijital vatandaşlarının yarısının Facebook kullanıcısı olduğu anlaşılıyor.
Bu 1.5 milyar kişinin %65’inin ise her gün düzenli olarak Facebook’a girip hesaplarını kontrol eden, paylaşımda bulunan günlük kullanıcılar olduğunun da altını çizmek lazım.
Facebook’un bu hızlı büyümesi aynı zamanda gelirlerinin de hızla büyümesinin anahtarı. Reklamlara tıklayacak daha fazla insan demek, Facebook’un kasasına akan daha fazla dolar anlamına geliyor. İkinci çeyrekte Facebook’un gelirleri, 4.04 milyar dolara yükselmiş durumda. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre Facebook’un gelirlerini %39 artmış olduğunu ifade ediyor. Gelirlerdeki en fazla büyüyen kalem ise, mobil reklam gelirleri. Yani, artık elinde telefonuyla Facebook’a giren kullanıcılar, Facebook’un önceliği haline gelmiş bulunuyor. Facebook’un araştırmalarına göre, ABD’deki mobil Facebook kullanıcıları, her beş dakikanın bir dakikadan fazlasını cep telefonlarında Facebook’u inceleyerek geçiriyorlar. Yani hayatlarının %20’den fazlası Facebook’ta sörf yaparak geçiyor.
Facebook’un gelirlerinin %39 artmasına rağmen giderlerinin de %82 oranında artarak 2.8 milyar dolara çıktığını anlıyoruz. Giderlerin artmasındaki en büyük nedenlerden biri Texas’ta kurulan yeni veri merkezi. Ayrıca yeni işe alımlar ve farklı alanlardaki yeni yatırımlar da giderlerin büyümesinin nedenleri arasında. Ancak Facebook bu yatırımların geri dönüşünü, önümüzdeki dönemde daha fazla kazanç olarak almayı umut ediyor. Ayrıca, video içeriklerinin hızla artması da şirketin alt yapısını güçlendirmek zorunda olmasının bir diğer nedeni. YouTube ile rekabet eden Facebook artık YouTube’dan daha büyük bir video içerik servisi haline gelmiş durumda. Tüm o videoların depolanması ve oynatılabilmesi için de alt yapıya sağlam yatırımlar yapmak gerekiyor.