Techinside Google News
Techinside Google News

Ölçeklenebilir eğitim yatırımcıların odağında

Teknoloji sayesinde, lise öğrencileri için ölçeklenebilir matematik dersleri sunan, internet sitesi KnowRe yeni turda 6,8 milyon dolar yatırım aldı.
- Advertisement -

KnowRe‘nin eski yatırımcılardan olan Softbank Ventures Korea tarafından başı çekilen yatırıma KTB Network Partners Fund, Partners Investment ve SparkLabs Global Ventures da eşlik ederek lise öğrencileri için ölçeklenebilir matematik dersleri sunan internet sitesine 6,8 milyon dolar daha yatırım yapıldı.

KnowRe kurucu ortağı ve CEO ortağı David Joo yaptığı açıklamada aldıkları Seri A yatırımı hakkında “ABD’de dağıtımımızın okullardan gelen güçlü talep ile birlikte genişlemesine yardımcı olurken ABD, Kore ve diğer Asya pazarları için ürün geliştirmeleri yapabilmemize ve tekliflerimizin artmasında rol oynayacak” diye konuştu.

KnowRe TechCrunch sitesinde ilk defa 2013 yılında uyarlanabilen öğrenme platformu için SoftBank Ventures Korea’dan 1,4 milyon dolar yatırım aldığında listelenmişti. Sitenin teknolojisi öğrenme hızına göre her öğrencinin derslerini kişiselleştiriyor. Platform öğretmenler için ödevlerde kullanılmak üzere veya eğitmenler için ders sırasında kullanılmak üzere tasarlanmış.

Web sitesi düzinelerce orta okul ve lisede bir senelik pilot programının ardından resmi olarak bu yılın başlarında yayınlandı. New York City Department of Education’un 2013 App Gap Challange’ının kazananı oldu ve “en iyi eğitici program” ödülüne layık görüldü. Yakın zamanda da Robin Hood College Success Prize’da yarı finale kaldı.

knowre-class

Neden ölçeklenebilir eğitim sistemleri yatırımcıların ilgisini çekiyor?

Yüzlerce yıldır eğitim sistemi temel bir esas üzerine kurulu. Tek bir sınıf, belli sayıda öğrenci, hepsine aynı içeriği aktaran bir eğitmen. Tüm öğrencilere yapılan ortak bir sınav ve beklenen belli bir seviyedeki başarı sonucu. Oysa tüm öğrencilerin yapısı, ailesi, ortamı, kapasitesi bir birinden farklı. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte eğitim sisteminde kullandığımız araçlarda gelişmeler yaşanmış olmasına rağmen eğitim sisteminin temelleri aynı kalmaya devam etti.

Ölçeklenebilir eğitim sistemleri ise öğrencilerin öğrenme süreçlerini analiz ederek içerikleri öğrencilere uygun şekilde sunabiliyor. Bu tarz yapılar milyonlarca öğrenciye aynı içeriği mümkün olan en mükemmel ve elbette farklı şekillerde ulaştırmak için kullanılabiliyor. Eğitimin yeniden şekillendiği bu yapıların ekonomik büyüklüğü devasa bir potansiyel sunuyor.

Türkiye açısından ne anlama geliyor?

Ülkemizde 17 milyondan fazla öğrencimiz var. Bu öğrencilere tablet dağıtılmasına yönelik F@tih projesi çok uzun süredir gündemde. Öte yandan cihaz dağıtımı bu sürecin sadece tek yönlü bir parçası olabilir. Ölçeklenebilir eğitim sistemleri ile 17 milyon öğrencimizin kendileri için en verimli eğitimi almasını sağlayabilir ve tüm öğrencilerimizi ilgi gösterdikleri alanlarda en mükemmel şekilde eğitebiliriz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir