Techinside Google News
Techinside Google News

Nutanix Acropolis ve Prism çözümlerini duyurdu

Yenilikçi uygulama taşınabilirliği ve tek tıkla çalışan çözümler altyapı becerilerini şekillendirdiği gibi BT kavramına da yeni bir soluk getiriyor.
- Advertisement -

Dünyanın büyük teknoloji şirketlerinin üssü olarak bilinen Silikon Vadisi’nde 2009 yılında kurulan ve kısa bir süre içerisinde hiper-bütünleşik sistemler pazarında küresel lider haline gelen Nutanix, .NEXT konferansında yeni nesil Xtreme Compution Platform’u (XCP) duyurdu. XCP, yönetimin minimuma indirgendiği görünmez bir mimari sağlayarak BT ekiplerinin, asıl odaklanmaları gereken noktalar olan kurumlarına güç katacak uygulama ve servislere zaman ayırmalarını sağlayacak. Nutanix Acropolis ve Nutanix Prism olmak üzere iki ürün ailesinden oluşacak olan XCP, sektörde lider olan hiper-bütünleşik çözüm uygulamalarını donanımdan bağımsız olmasını sağlayacak şekilde genişletiyor. XCP bunu gelişmiş uygulama taşınabilme özelliği, özel sanallaştırma katmanı, uygulama seviyesinde analiz ve izleme becerileriyle gerçekleştirecek. Söz konusu yenilikler veri merkezleri süreçlerini basitleştirerek maliyetleri düşürecek ve BT hizmetlerini zenginleştirecek.

Nutanix Türkiye Teknik Müdürü Öner Çetin
Nutanix Türkiye Teknik Müdürü Öner Çetin

Günümüzde birçok şirket uygulaması geleneksel depolama ve sanallaştırma ürünleri üzerinde çalışıyor. Söz konusu ürünler zaman tüketiyor, zor yönetiliyor, zor ölçekleniyor ve başka bir çözüme geçmeyi güçleştiriyor. Kurumlar, bulut seviyesinde ölçeklenebilirlik, dayanıklılık, çeviklik ve esnekliği daha düşük maliyetle, daha iyi uygulama servis seviyeleriyle ve güvenilirlikle sunan altyapılara ihtiyaç duyuyor. Nutanix XCP tüm donanımsal ihtiyaç döngüsünü görünmez hale getiriyor ve geleneksel veri merkezi çözümlerinin yarattığı atıl duruma düşme ve finansal yenileme gereksinimini yok ediyor.

Nutanix Türkiye Teknik Müdürü Öner Çetin, konuyla ilgili şu görüşü paylaşıyor: “Dönüşüme en yatkın teknolojiler genellikle aklımıza dahi getirmediklerimizdir. Her daim çalışırlar, istek üzerine büyür veya genişlerler ve kendi kendilerinin bakımını yapabilirler. Farklı bir deyişle görünmezdirler. Web ölçekli mimari ve kullanıcı seviyesinde tasarım ilkeleri çerçevesinde sanallaştırmayı, tıpkı veri depolama için yaptığımız gibi görünmez hale getireceğiz ve kurumsal BT verimliliğini maksimum seviyeye çıkaracağız.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir