Bu konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan NetApp, bu tarihin hem müşteriler hem de işletmeler için bir dönüm noktası olması gerekliliğine değindi. NetApp Bulut Çözümleri Pazarlama Direktörü Martin Warren imzasıyla yayınlanan açıklamada veri ve bulut hizmetlerinin, işletmeler için avantajları da beraberinde getirdiğine dikkat çekilerek, gerçek zamanlı olarak toplanan ve ileri teknoloji araçlarla analiz edilen verilerin doğru kararlar alınmasında yöneticilere yardımcı olduğu dile getirildi.
Martin Warren, açıklamasında, “Daha etkin veri depolama yöntemleri daha fazla sorumluluk anlamına gelir. Veri günümüzde işletmeler için her zamankinden çok daha değerli olduğu için de, gerektiği gibi korunması ve yönetilmesi gerekir. Pek çok işletme için yedekleme, her gün yapılan rutin ve gerekli operasyonlardan biridir. Fakat aynı zamanda zaman, kaynak ve depolama kapasitesini zorlayacak işlemlerin başında gelir. İşletmelerin göz önünde bulundurması gereken en önemli konular, hassas ve kritik verilerin kaybı sonucunda oluşabilecek finansal kayıplar, müşteri ve iş ortaklarının güvenini sarsma ihtimali veya şirketin büyümesine engel oluşturabilecek önemli operasyonel sorunların ortaya çıkmasıdır.” sözlerine yer verdi.
“Tüm bu nedenlerden dolayı 31 Mart Dünya Yedekleme Günü hem müşteriler hem de işletmeler için bir dönem noktası olmalıdır. Yöneticiler ve BT çalışanları, yedekleme politikalarını gözden geçirerek süreçlerini iyileştirmeli, yalnızca verilerini yedeklemekle yetinmeyip herhangi bir yangın veya ciddi kesinti durumunda, hızlı ve güvenilir bir kurtarma çözümünün sunduğu gönül rahatlığıyla, yalnızca birkaç saat içinde işlerine kaldıkları yerden devam edebilmeliler. Bugün verileri otomatik olarak bulut üzerinde yedekleyebilen, zamanı ve mevcut kapasiteyi en iyi şekilde kullanabilmek için süreçleri düzenleyebilen ve felaket kurtarma operasyonlarını zahmetsiz ve sade bir işleme dönüştüren çözümler elimizin altında.” diyen Warren, daha gelişmiş, güvenli ve verimli bir yedekleme polikitası oluşturan işletmelerin, en değerli varlıklarını ve kurumsal kimliklerini ortaya koyan hassas verilerini en iyi şekilde koruyabileceğine ve zamandan tasarruf sağlayarak çalışanların kendi işlerine odaklanmalarına olanak sağlayabileceğine değindi.