Site icon TechInside

Natron Enerji pil tesisi kuruyor!

Natron Enerji pil tesisi

Lityum-iyon piller, piyasaya çıkmaya hazır başka bir tür elektrik piliyle yeni bir rekabetle karşı karşıya. Bloomberg tarafından bildirildiği üzere sodyum iyon piller üretimde ve lityum iyon pillerden daha ucuz ve daha güvenli olma potansiyeline sahip.

Lityum-iyon piller yıllardır akıllı telefonlarımıza, elektrikli arabalarımıza ve daha fazlasına güç sağlamak için kullanılıyor . Ancak lityum iyon pillerin bazı dezavantajları da var. Bunlar arasında sıklıkla çocuk işçiliği pahasına gerçekleşen kobalt madenciliği, lityum eksikliği ve yangın riski. Sodyum-iyon piller, lityum-iyon pillerle aynı enerji yoğunluğuna sahip olmasalar da, büyük ölçekli elektrikli ürünlere daha ucuz ve daha güvenli bir elektrik seçeneği sunuyor. Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir teknoloji şirketi olan Natron Energy , sodyum iyon pil tesisini Nisan ayında tanıttı. Web sitesinde bildirildiği üzere kısmen 20 milyon dolarlık bir federal hibe ile finanse edildi.

Natron Enerji pil tesisi

Ortaya çıkan tek sodyum iyon pil tesisi Natron değil. Bloomberg’in haberine göre, Çin ve İsveç’teki şirketler de sodyum iyon pillerin mümkün olan en kısa sürede kullanıma sunulması için para yatırıyor. Elektrifikasyonu daha ucuz ve daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan yeni teknolojik ilerlemeler, ısınan gezegenimizle mücadelede hayati önem taşıyor. Sodyum-iyon pil, lityum-iyon pillerden daha az enerji yoğunluğuna sahip olduğundan, akıllı telefonlar gibi küçük cihazlar için en iyi seçim olmayabilir. Ancak güneş enerjisi veya elektrik şebekesi gibi daha büyük ölçekli projeler için harika bir alternatif olabilir.

Daha önce kirli enerjiyle çalıştırılan şeyleri elektriklendirmenin herhangi bir biçimi, çevreye ve insan sağlığına büyük faydalar sağlayabilir. Öncelikle kömür, petrol ve doğal gazdan enerji üretmek hava kirliliğini artırıyor , bu da gezegenimizin sıcaklığının artmasına neden oluyor. Ek olarak, EPA’ya göre hava kirliliği astım, bronşit gibi olumsuz sağlık etkilerine ve solunum ve kalp sorunları olasılığının artmasına katkıda bulunuyor.

Elektrikli pillere erişimi ve fizibilitesini artırmak için çalışan diğer kuruluşlar arasında, elektrikli araçlara güç sağlamak için lityum, kükürt ve kenevir kullanan Bemp Research ve çimentonun elektrikli pillerde nasıl kullanılacağını araştıran İsveç’in Chalmers Teknoloji Üniversitesi yer alıyor. Natron Energy’nin kurucusu ve eş CEO’su Colin Wessells bir basın bülteninde “Ekonomimizin elektrifikasyonu yeni, yenilikçi enerji depolama çözümlerinin geliştirilmesine ve üretilmesine bağlı” dedi.

Exit mobile version