Site icon TechInside

NASA, Alpha Centauri’ye gitmek için plan yapmaya başladı

-nasa-bütçesi-2016-da-artıyor

İnsanoğlu daha yeni Mars’a ulaşma planlarını hayata geçirmiş olabilir ama gideceğimiz en son nokta Mars’la sınırlı kalmayacak. NASA, Alpha Centauri’ye ulaşmak için planlar yapmaya başladı.

Komşu güneş sistemi

Bugüne kadar insan yapısı bir cismin ulaşabildiği en uç nokta, 70’li yıllarda fırlatılan Voyager sondalarının şu anda bulunduğu güneş sisteminin dış sınırları oldu. Yani 50 yıllık uzay yolculuğunun sonunda insanoğlunun güneş sistemi dışına çıkıp çıkamadığı bile henüz şüpheli bir durumda ama NASA dünyaya en yakın güneş sistemi olan Alpha Centauri’ye ulaşmak için plan yapıyor.

Bu planlar, komşu güneş sistemine gönderilecek hızlı bir uzay sondası geliştirmek üzerine kurulu. Böylece binlerce yıl yolculuk süresi beklemeden başka bir güneş sistemini incelememiz mümkün olacak. Voyager şu anda saatte 30 bin mil hıza ulaşmış olsa bile 1970’lerin teknolojisiyle üretilmiş olan bu uzay gemisinin Alpha Centauri’ye ulaşması 80 bin yıl sürecek.

NASA bilim insanları şimdi yoğun toplantılar ve fikir alışverişleri ile komşu yıldızlara çok daha hızlı ulaşmak için bir yöntem keşfetmeye çalışıyorlar. NASA’nın amacı ise insanoğlunun Ay’a ayak bastığı 1969 yılının 100. yıldönümünde, komşu güneş sistemine bir sonda fırlatmak. Yani NASA 2069 yılına kadar Alpha Centauri’ye hızlı bir yolculuk yöntemini keşfetmek için çalışmalara başlamış bulunuyor.

Elbette bu çalışma tam anlamıyla istenen sonucu vermeyebilir ama yapılacak çalışmaların, mevcut yolculuk hızını çok yükselterek en azından Mars ve Dünya arasındaki yolculuğu günlere indirmesi umuluyor. Hiç olmazsa, insansız araçların iki gezegen arasında çok hızlı yolculuk edebilmesi, iki gezegen arasında acil mal ve erzak nakliyatının mümkün olmasını sağlayacak, bu da Mars’taki insanların sağlıklı ve güven içinde koloni kurmasını kolaylaştıracak.

Exit mobile version