Tasarımcı bu defterlerin Picasso, Van Gogh ve Ernest Hemingway tarafından da kullanıldığını öğrendi ve moleskine adını tescilleterek defterleri adeta yeniden diriltti. Günümüzde Moleskine not defterleri tablet ve akıllı telefonlar ile birlikte anılıyor.
Kendi mağazalarını açan marka kendi lisansını da aldı, belli temalara sahip farklı tasarımlarla gelen ürünler piyasaya sürdü. Öte yandan Adobe, FiftyThree, Evernote ve Livescribe gibi şirketler ile anlaşma imzalayarak Moleskine defterlerdeki her türlü içeriği dijital dünyaya taşımanın önünü açtı. Şirket kısa süre sonra LEGO‘dan dijital bir stratejisti bünyesine kattı ve kendileri için yabancı olan dünyada nasıl ilerleyeceklerinin şemasını çizdi.
Bu planlama ile birlikte Evernote işbirliği başladı, FiftyThree adlı bir başka teknoloji şirketiyle de anlaşılarak Paper uygulamasıyla çizim ve yazıların gerçek defterlere aktarılabilmesi sağlandı. Geçtiğimiz yıl Livescribe ortaklığına imza atan Moleskine, akıllı kalem teknolojisi sayesinde gerçek deftere yazılanların anında dijital platforma taşınmasını da olanaklı hale getirdi.
Moleskine şu günlerde 250 çalışana ve New York, Şangay, Hong Kong ve Cologne (Almanya)’da ek ofislere sahip. 2014 yılındaki satışları da neredeyse 104 milyon dolar civarında.