Site icon TechInside
Microsoft yeni bir mesajlaşma sistemi patenti alıyor!

Microsoft yeni bir mesajlaşma sistemi patenti alıyor!

1990’ların sonlarına doğru internetin tüm dünyada yaygınlaşmasıyla birlikte e-posta kullanmak kurumsal yaşamın vazgeçilmezlerinden birisine dönüştü. Ancak özellikle Covid-19 pandemisi sonrasında gerek Zoom gibi video konferans yazılımları gerekse de Slack ve Microsoft Teams gibi mesajlaşma platformları profesyonel yaşamda mail sistemlerinin yerini almasa da tamamlayıcı bir sistem olarak hızla benimseme kazandılar. Şimdi ise Microsoft, e-mail sistemiyle mesajlaşma sistemini benzersiz bir biçimde bir araya getirecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

İlk olarak windowsreport sitesinin yayınladığı bir patent başvurusuna göre Microsoft, bilgileri yeniden girmeden e-postalardan sohbete geçmenizi sağlayan yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Microsoft’un yakın zamanda yayınladığı bu patent belgesi ilgili teknolojiyi tanımlıyor ve bu özelliğin Microsoft’un popüler e-posta hizmeti Outlook’a gelmesi oldukça muhtemel.

Bu yeni sistem temel olarak, e-posta ve sohbet hizmetleri arasında kolay bir geçiş sağlıyor. Bir e-postayı açtığınızda, ister fatura e-postası ister işle ilgili bir şey olsun, bu sistem kesintisiz iletişim için bir sohbet oturumu başlatmak üzere e-postadan bağlam verilerini çıkarır. Daha sonra e-postanın sonunda bir “Şimdi Sohbet Et” düğmesi göreceksiniz.

Ya da seçili klasördeki e-postalar listesinden “Sohbet” düğmesine de tıklayabilirsiniz. Bunu seçtiğinizde, sohbet penceresi görünür ve e-postadan çıkarıldığı için hepsini manuel olarak girmenize gerek kalmadan tüm bilgileri içerir. Örneğin, bir sohbet mesajı, bir telefon faturasını tartışmak gibi bağlamı onaylayabilir ve kullanıcı doğrudan mail içinde bir temsilci veya sohbet robotu ile etkileşime girebilir.

Microsoft tarafından patentlenen bu yeni teknoloji, özellikle müşteri hizmetleri temsilcileriyle boğuşurken rezervasyon kodunuzu veya PNR numaranızı bulmaya çalıştığınız durumlar için gerçekten kullanışlı gözüküyor. Yazılım devinin yapay zekâya son zamanlarda yaptığı yatırım göz önüne alındığında, söz konusu teknolojinin Outlook’un yanı sıra CoPilot ile de entegre bir biçimde çalışması muhtemel. Firma, Linkedin için de büyük yenilikler getirmişti.

Microsoft ayrıca kısa süre önce Outlook Lite’a da SMS yönetme özelliği eklemişti. Söz konusu eklenti, kullanıcıların hem e-postaları hem de kısa mesajları tek bir uygulama içinde yönetmelerine olanak tanıyarak iletişim kanallarını merkezileştirmeyi amaçlıyor.

Exit mobile version